Witam wszystkich mam pytanie odnośnie regulatora napiecia, musiałem wymienić gdyż poprzedni padl i nie miałem ładowania aku. Po wymianie ładowanie wynosi ok 14v lecz regulator w którkim czasie bardzo się rozgrzewa i jest naprawde gorący. Czy to jest normalne a jeżeli nie co na to poradzic?
Siemka. Ja mam założony regulator Ducati Energia użebrowany,też jest dość ciepły. Polecam posmarować w miejscu styku z ramą pastą termoprzewodzącą. Naprawdę dużo to daje. Pozdro
Powtórzę się za innym wątkiem, ale sprawdź aku, gdy jest słaby układ powoduje mocniejsze ładowanie i nagrzewanie regulatora znam a autopsji po zmianie padniętego aku regulator sporo zimniejszy
Jakby mi sie grzał regulator dokreciłbym z tyłu obudowy regla wiekszy radiator jakie można kupić w sklepach z elektroniką- daj my na to 15x 10cm + pasta do procesorów, co powoduje iż całość nie nagrzewa sie aż tak szybko i w czasie jazdy bedzie miała lepsze odprowadzanie ciepła. Jedyny minus ze zwiekszy sie masa o jakieś 0.5kg ale nie trzeba nic ciąc i lutować u kablach. Widzialem już taki patent u kogoś kto jeszcze wmontował taki radiator w tylne nadkole- wycinająć w nim dziure i tam montując - efekt byl taki iż temp regla wyraźnie zmalała gdyż poprzednio regiel prawie parzył - a po przeróbce był tylko letni.