Dzięki wielkie za pomoc, przełącznik okazał się sprawny.
Przedzwoniłem przewody mam już przyczynę jutro się tym zajmę, wrzucę foty i opisze usterkę.
[ Dodano: Sro Mar 31, 2010 6:40 pm ]http://www.fireblade.pl/p...elektryczna.pdf
Przeanalizowałem ten schemat i stwierdziłem, że nie przewiduje on w ogóle włącznika świateł (najprawdopodobniej pochodzi on od wersji i której światła są załączane automatycznie w momencie pojawiania się "ładowania" -takowy przekaźnik musiał by być wbudowany w zegary). W mojej wersji tak nie jest, więc korzystając z informacji że przełącznik w SC44 jest taki sam, przejrzałem jego schemat. Wiązka kabli wychodzących z przełącznika kończy się żeńską wtyczką, znajdującą się koło bezpieczników (patrz zdjęcie).
W moim przypadku tu właśnie ukryta była przyczyna, konektory znajdujące się w tej właśnie wtyczce zaśniedziały i nie przewodziły prądu. Wyczyściłem je papierem ściernym i nasmarowałem kropelką oleju wazelinowego aby zabezpieczyć je przed dalszą korozją. Złożyłem i działa jak wściekłe.
Zaznaczyłem na zielono kable które odpowiadają za światła postojowe. Prąd przychodzi kabelkiem brązowym a po załączeniu świateł powinien pojawić się na szaro czarnym.
Kable po przeciwnej stronie kostki odpowiadają za światła mijania.
[ Dodano: Sro Mar 31, 2010 6:44 pm ]Dzięki za pomoc!