saprawa wyglada nastepujaco mialem problem z tarczami wymienilem je na uzywane zmienilem klocki na nowe i przewody na stalowe wyczyscilem caly uklad ham. zaciski tloczki usczelniacze . i po tych zabiegach przy hamowaniu mam drgania calej kiery i jak zlapie za tarcze to lewa jest goraca a prawa leekko ciepla i juz zglupialem nie mam pomyslu co moze byc nie tak
krzywa tarcza,jezeli ma bicie to musi trzec o klocki tarcie = cieplo,ponies przod odkrec kolejno jeden,drugi zacis pokerc kolem zobacz czy trze lub bije tercza,
wiec mysle ze tloczki rowno chodza a co do tarczy zmienie na nowe tym razem tylko martwi mnie to grzanie jednej tarczy po hamowaniu np. rusze tarcze zimne gwaltownie zachamuje lewa tarcza jest ciepla prawa kompletnie zimna wiec to nie wina krzywych tarcz
proponował bym ci odpowietrzyć układ hamulcowy. ja gdy zmieniałem klocki w sc33 to byłem zmuszony do odpowietrzania poniewaz nie działało to tak jak ma działac. do tego zapsikaj tłockzi jakims specjalnym preparatem typu wd40 . a moze ci klocki za ciasno siedza??
psikalem wd odpowietrzalem kilka razy klocki chodza luzno bo generalnie wyczyscilem zaciski czy moze byc tak ze pompa podaje nierowno na zaciski przewody stalowe hel dlugosc obu taka sama moze cm jeden krotszy nie mam juz pomyslow
Musisz odkręcić zaciski.
Później wyjąć wszystkie tłoczki.
Wyczyścić je.
Nasmarować smarem do tłoczków (silikonowy) oraz oringi w zacisku.
Złożyć.
Założyć.
Odpowietrzyć.
Nie pryskaj WD40 na tłoczki bo tylko syf to ściąga ....
Rozbierz je porządnie
robieralem kompletnie czyscilem polerowalem tloczki nawet wymienilem uszczelniacze ale zrobie to wszystko jescze raz jak znajde chwile wolnego rozbiore caly uklad na czesci pierwsze i wyczyszcze zobaczymy co bedzie