Każdy kto trochę polatał i poeksperymentował z różnych względów z ogumieniem i innymi pierdołami o ile niejest fanatykiem długiej prostej powie Ci to samo - po h.. sobie frajde z winkli odbierać zakładając walca z tyłu. Akurat tego przypadku nie przerabiałem , że 200 do sc28 ale w sc33 miałem najszerszą 190 (darmówke do upalania bo normalnie jakbym miał zakładać to zawsze 180) i uwierz mi dużo gorzej się latało. Zadaj sobie proste pytanie do czego Ci moto trzeba? - jeśli ma to być sprzęt do lansu, latania po prostej na jednym czy dwóch kołach i nie zależy Ci na jakimś ambitnym szorowaniu po winklach to wkładaj śmiało 200. Jeśli natomiast moto ma zachować swoją poręczność i dawać się fajnie przerzucać bez protestów w zakrętach zostań przy 180. Poza tym niejest to kwestia feli lecz samej geometrii motocykla zauważ, że 12 ma przód 120/17" tył 200/17" (nie pamiętam profili) a sc28 130/16" przód a tył 180/17".Wybór jest Twój - jeśli pytasz to każdy odpowiada co wie i nie nazywaj teoretykami tych co chcą Ci pomóc.
[ Dodano: Pon Sty 25, 2010 4:49 pm ]
Druga sprawa niewiem jak technicznie z tą felą od 12 czy Ci się tam wpasuje w wahacz ta guma. Ale to już zupełnie inna kwestia.