Dzisiaj jest 07 czerwca 2025, 12:28

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

chlapiący łańcuch po zadupku a jakaś osłona na łańcuch

Tematy dotyczące modyfikacji i tunningu Hondy Fireblade CBR900RR SC33 1996-1999

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika

Motocykl:

chlapiący łańcuch po zadupku a jakaś osłona na łańcuch

Post » 16 sierpnia 2012, 20:47

w moim sc33 posiadam taki blotnik jak na zalaczonym foto. jest on caloscią z taka oslonka na lancuch, ale nei zdaje ona egzaminu w 100%, bo nie dochodzi do końca i przy mocniejszym odwijaniu smar chlapie bo białym zadupku koło napisu "cbr", po kierunkowskazie i w ogóle wszedzie ;/ widzieliście kiedyś koledzy jakas taka osłonkę dedykowaną do sc33 albo macie cos takiego? strasznie tego potrzebuje ;d zalozylem nowy temat, bo jakos nei rzucil mi sie w oczy temat o osłonie. pozderki
Załączniki
blotnik.jpg
Honda 4ever <3

Awatar użytkownika

Pochwały: 4
Motocykl: CBR 900rr
Rok produkcji: 1998

Post » 16 sierpnia 2012, 21:00

Lepszej osłony raczej nie dostaniesz, chyba że sobie sam przerobisz to nadkole. Polecam zmienić smar na lepszy, który będzie się lepiej trzymał łańcucha i po smarowaniu poczekać trochę, zanim ruszysz w trasę.

Awatar użytkownika

Pochwały: 1
Motocykl: sc57a
Rok produkcji: 2005

Post » 16 sierpnia 2012, 21:24

Mam to samo, ale nie zawsze czekam godzinę żeby rozpuszczalnik odparował ze smaru.

P.S Sporo ołowiu ktoś ci założył na felgę. Przy ostatniej przekładce kolega zmienił mi oponę zgodnie ze sztuką - znak na maszynce i wyważanie ręczne. Wyszło że nie trzeba zakładać nawet grama i zniknęły drgania na setach. :one:
Moto Psycho

Awatar użytkownika

Motocykl:

Post » 17 sierpnia 2012, 16:58

podziękował. a może jeszcze ktoś się wypowie? nie mam pojęcia czy da sie kupic sama oslone a ten moj blotnik przyciac, czy ktos proponuje jakis inny konkretny blotnik ktory dobrze chroni od lancucha??
Pit, wiem że jest dużo tego ołowiu ;p poprzedni wlasciciel tak tego nawalil. jak bede zmienial ogumienie wyważe i zobacze czy to potrzebne ;]

[ Dodano: Pią Sie 17, 2012 5:05 pm ]
Mikele, Tobie pewnie nie chlapie co? bo jak widze to dosc masywna masz ta oslone ;p i blotnika nie ma...
Honda 4ever <3

Awatar użytkownika

Pochwały: 4
Motocykl: CBR 900rr
Rok produkcji: 1998

Post » 17 sierpnia 2012, 17:44

U mnie to wygląda tak, na końcu osłona jest lekko zakrzywiona. Nie mówię, że mi nie chlapie, bo to nieuniknione, ale minimalnie.
Załączniki
bez tytułu.JPG

Motocykl: cbr 900 rr
Rok produkcji: 1999

Post » 17 sierpnia 2012, 18:11

DaroCBR pisze:podziękował. a może jeszcze ktoś się wypowie? nie mam pojęcia czy da sie kupic sama oslone a ten moj blotnik przyciac, czy ktos proponuje jakis inny konkretny blotnik ktory dobrze chroni od lancucha??
Pit, wiem że jest dużo tego ołowiu ;p poprzedni wlasciciel tak tego nawalil. jak bede zmienial ogumienie wyważe i zobacze czy to potrzebne ;]

[ Dodano: Pią Sie 17, 2012 5:05 pm ]
Mikele, Tobie pewnie nie chlapie co? bo jak widze to dosc masywna masz ta oslone ;p i blotnika nie ma...

Przez jakiś czas jeździłem wogóle bez osłony ale smarowałem tylko smarem bernera i zostawiałem na dobe, praktycznie nie chlapie, ale jak przejechałem się po smarowaniu to zawsze wszystko było brudne, więc tak jak któs wspomniał wcześniej może zmień smar.

Pytanie troche z innej beczki, w jaki sposob macie przymocowane te błotniki z prawej strony od tłumika? zakupiłem teraz taki błotnik i mam problem z montażem.Są dwie dziurki z lewej do montażu zamiast osłony łańcucha i dwie z prawej ale tam nie ma już do czego zamocować.

Wróć do Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)