W tym miejscu strony zawierają ugodę następującej treści...
Wszytko zaczęło się w czerwcu tamtego roku kiedy jechałem na urlop swoim thunderac'em i standardowy scenariusz, ślepak w puszcze z moto szrot a ja do szpitala. Po ogarnięciu się i podliczeniu kwitu wybór padł na cbr 929. 3 miechy poszukiwań i jest ogłoszenie na allegro że moto z stanie idealnym beż wkładu finansowego itp.itd. Podjechałem popatrzyłem, jazda próbna i niby wszystko ok, dogadaliśmy się z kasą i już jadę nowym nabytkiem do domu uchachany i zadowolony. Po ok 20 km patrze co do kur... na niskich obrotach pali sie kontrolka oleju, a że już ciemno było to myślę jadę dalej może dojadę i dojechałem, ale to był początek walki o sprawiedliwość. Szybko okazało się iż paląca sie kontrolka to nie błacha sprawa, kontaktowałem sie z kolesiem że z moto jest coś nie tak i albo oddaje kasę w całości albo tylko na naprawę. Był wyjątkowo uparty wiec skierowałem sprawę do sądu, która trwała pół roku i zakończyła się 18 sierpnia 2010. Po drodze była ekspertyza biegłego, z której jasno nic nie wynikało ale od samego początku rozmawialiśmy na temat wady ukrytej. Stosy przygotowanych papierów, wydruk z aukcji internetowej, dowody korespondencji do nieuczciwego sprzedawcy, czytanie kodeksu cywilnego, aktów prawnych i wiele innych wątków sprawy doprowadziły ostatecznie do jej zamknięcia.
Ku przestrodze panowie w przyszłości nie dajcie robić z siebie wała jakiemś frajerom i walczcie do końca o to co wam się należy bo warto. Nie kombinujcie z umowami bo to jest nieopłacalne, wpisywać przebieg co do kilometra i kasę taką jaką dajecie w łapę, bo w przypadku kiedy będziecie musieli zawalczyć o swoje będzie to bardzo przydatne i istotne. W moich papierach było dużo niejasności ale mimo wszystko udało się zamknąć sprawę pozytywnie. W nawiązaniu do mojego tematu
http://forum.fireblade.pl/topics31/kont ... vt3150.htm założonego dzień po zakupie motocykla dzięki wielkie za dobre słowa, i pomoc w rozwiązywaniu problemu a pesymistom na przyszłość proponuje walczyć o swoje bo czasami naprawdę warto, a do puki nieuczciwi handlarze i prywatni sprzedawcy będą czuli się bezkarni na polskich drogach będzie pełno motoszrotu a Polska cały czas będzie traktowana jako kraj gdzie można sprzedać każe g... z zachodniego szrotu jako sprzęt bezwypadkowy i idealny.
... "Pozwany ... zapłaci powodowi ... kwotę 2.000 zł tytułem obniżenia ceny zakupu motoru Honda CBR 900RR, nabytego na podstawie umowy z 27 listopada 2009 roku ... oraz kwotę 50 złotych tytułem połowy opłaty od pozwu. Nadto pozwany zapłaci powodowi kwotę 150 zł tytułem części odsetek.