Dzisiaj jest 06 czerwca 2025, 23:21

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

nasza Policja

Druga strona jazdy na motocyklu...

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Pochwały: 1
Motocykl: Franek Sc50>> GSX-R 1000 L1
Rok produkcji: 0

Post » 30 września 2011, 17:20

Widać nie macie zbytnio dużo pojecia o tym "dostawaniu sie do policji" To wcale nie jest takie łatwe jak sie wam wszystkim wydaje. Sprawdzcie sobie statystyki ilu na ilu chetnych sie dostaje. Ale to nie o tym temat wiec siedze cicho.

Awatar użytkownika

Pochwały: 32
Motocykl: 954,929 pora na 1000RR
Rok produkcji: 2001

Post » 01 października 2011, 10:04

z Milicją u Nas w kraju to jest dziwnie...
Prewencja i reszta bydlaków ma syndrom małęgo ptaka i na rozkazy Donka znęcają się nad ludzmi, biją, poniżają...naduzywaja wladzy,ale o tym wszyscy wiemy i tego nie zmienimy....

co do drogówki to sa Policjanci i Kur wy,,,

3 tyg, temu jechałem w wawie żwirkami ze znajomym zatrzymało nas 2 stojących przy motocyklach bmw funkcjonariuszy,,,

ja dmuchałem w alko, i dokumenty, a kolega nie mial nic:)
Prawka, dowodu, ubezpieczenia:)

jak sie okazalo mial dowod ale bal sie pokazac,ze mu za wydech zabiora:)

pogadalismy 5 minut, o bezpieczenstwie itp. i kazał nam spadac :brawo:

z kolei tydzien temu na starym mieście, stalismy w ponad 20 maszyn czekając na resztę...podjechał patrol z kur wami na pokładzie.. i kazał przestawić motocykle dalej bo mandaty beda za parkowanie..
pomijam fakt ze tam od 20 lat sie zjezdzaja motocyklisci i parkuja:)

myu siedzielismy od moto jakies 10m. i tamten z daleka, bez czapki na glowie krzyczy...
"eeee nie dociera..."?
i jak podszedl zaczelo sie... ja mu o tym ze sie nie wylegitymowal, ze nie jestemsy na ty..itp... kazal przestawic...przestawilismy, jak zawsze jak nas wypedzali:)

10m po chodniku w miejsce gdzie wolno stac...
a ten hu joza podchodzi i kazdemu po 250 za jazde po chodniku:)

powiedział ze jest nowy na miescie, i ma w dupie nasza tradycje, ze nam zniszczy i bedzie odwiedzal to miejsce:)

Jeżeli to Czyta to Hui ci w pyszczek :fuckyou2:
ZAPRASZAM na> www.zespoloxide.pl Podaj dalej

Motocykl: Franek Sc50>> GSX-R 1000 L1

Post » 01 października 2011, 13:13

Kolejnym razem nagraj to telefonem albo jakims dyktafonem, skarga na niego i koles leci z roboty :)) i ciekawe czy wtedy tez bedzie takim pseudo "kozakiem-cwaniakiem"

Motocykl: kawasaki zx 10r
Rok produkcji: 2006

Post » 01 października 2011, 23:29

Nie da sie zyc w tym kraju normalnie,a co dopiero motocyklistom!!!w kazdej dziedzinie zycia syfffffffffffff

Awatar użytkownika

Motocykl: cbr954, Husky Te 610 SM ;)
Rok produkcji: 2002

Post » 02 października 2011, 13:19

żal im dupska ściska i już...cóż pseudo władza uderza do bani he he

Motocykl: Honda Fireblade SC33
Rok produkcji: 1996

Post » 03 października 2011, 14:41

Ja zacząłem temat i widzę, że się rozwinął to może coś dorzucę od siebie:
1. Do policji jest łatwo się dostać, jak wyszedłem z woja z ŻW to byłem tam jedną nogą i żałuję, że nie poszedłem bo takto muszę ciężko zap****ć a takto VTR 2011 u nas chłopaki mają.
2. Jestem przeciwnikiem JP takich właśnie powinnli cfaniczkó tłuc po mordach za zaczepianie starszych ludzi itp, jednak Policja się ich boi, pamiętam jak na dyskotece w Brzeskach sp***lali na sygnale i musieli wrócić po posiłki, wrócili jak już wszyscy się rozeszli to ze 3ch najbardziej pijanych i nieogarniętych złapali heh.
3. Policja jest aby nas chronić a nie do nas strzelać.
4. Właśnie się przyp***ą do tłumików w motocyklach a połowa aut na drodze do jazdy się nie nadaje i mają przeglądy z pieczątki co jakiś kolo z pyrki wyciął
[C]alkowity [B]rak [R]ozumu

Awatar użytkownika

Pochwały: 9
Motocykl: k8 1000 / F3 stunt
Rok produkcji: 2000

Post » 04 października 2011, 10:08

Lord613 pisze:jak wyszedłem z woja z ŻW to byłem tam jedną nogą

nie pisz bzdur bo też służyłem w ŻW w Warszawie i wcale po tym nie jest się " łatwo dostać lub jedną nogą w policji" :P
Większość moich kumpli starała się i przechodzi się normalną procedurę jak dla cywili, to samo jest do ZK itp. Większość się nie dostała... :P

Troche temat uciekł :P

Awatar użytkownika

Motocykl: była SC33// szukam
Rok produkcji: 1998

Post » 08 października 2011, 13:32

a moim zdaniem bardzo dobrze że tego degenerata postawią przed sądem. Jakieś minimum prawa musi być przestrzegane. Nie podoba się to jedź tam jeden z drugim gdzie można robić co się podoba. Czemu to narzekacie na policję w Polsce? Robią co do nich należy. a czy się przy tym uśmiecha czy wyzywa to już jest inna bajka.
Gadacie oficjalnie jak to jeden z drugim popełnia wykroczenia i jeszcze wam źle że mandat jest. |"jechałem 100 po mieście i się przyje.....li" i wg mnie mieli racje. zakładając wypruty wydech wiem co mi grozi i nie będę miał do nikogo pretensji o to że dowód mi zabiorą, liczę się z tym.
Jak czytam niektóre posty to mam wrażenie że 15 latki je piszą a nie poważni ludzie.
Lewy pas, gaz i płynę...
54.036592,21.799654

Awatar użytkownika

Motocykl: Honda Crosstourer

Post » 10 października 2011, 07:34

fakt, że policja w Polsce ma nieco inne podejście do obywateli niż w krajach Europy Zachodniej .
Tam policjant jest oczywiście stróżem prawa, ale przede wszystkim pomaga obywatelom w różnych trudnych sytuacjach. Jest najczęściej życzliwie nastawiony i chętny do pomocy. Szczególnie w UK mam takie doświadczenia :D

Natomiast Polscy policjanci zdaje się, że widzą się w roli Bruc'e Willis'a ze Szklanej Pułapki i zamiast SŁUŻYĆ SPOŁECZEŃSTWU chcą być raczej groźnymi przedstawicielami prawa, których trzeba słuchać rotfl2: - przypadek Yarsona pod kolumną. Mają władzę i mamy się ich słuchać bo inaczej nam dopi...dolą . Tak postępuje niedowartościowane dupki, którzy mają problemy ze sobą ale to rzutuje na obraz całej formacji.

pomijam oczywiście jeszcze inne historie, gdy Stróże Prawa postępują, jak gdyby to prawo ich samych nie dotyczyło :dance:

Awatar użytkownika

Motocykl: sc57a
Rok produkcji: 2005

Post » 10 października 2011, 08:50

Pomijając sprawdzanie delikwenta "przyszłego policjanta" od strony psycho-intelektualnej i papierkowej do pokonania jest tor przeszkód w mniej niż 1min. 45sek. Ciekaw jestem jak wygląda ten tor???

Testy do wojska są nieporównywalnie trudniejsze i trwają kilka dni do tego kandydat musi umieć pływać jeden z testów jest na basenie. Często okres szkolenia kończy się selekcją.
Tak jest w renomowanych szkołach i jednostkach o dużych wymaganiach.
Moto Psycho

Awatar użytkownika

Pochwały: 4
Motocykl: HONDA CBR 1000RR
Rok produkcji: 2004

Post » 10 października 2011, 16:11

pit pisze:Pomijając sprawdzanie delikwenta "przyszłego policjanta" od strony psycho-intelektualnej i papierkowej do pokonania jest tor przeszkód w mniej niż 1min. 45sek. Ciekaw jestem jak wygląda ten tor???
Testy do wojska są nieporównywalnie trudniejsze i trwają kilka dni do tego kandydat musi umieć pływać jeden z testów jest na basenie. Często okres szkolenia kończy się selekcją.
Tak jest w renomowanych szkołach i jednostkach o dużych wymaganiach.

Kolego tu masz ten test i tak jak się wydaje na filmiku :D uwierz mi nie jest taki hop siup... http://www.youtube.com/watch?v=qG7wMIk4pMA ...a poza tym specyfikacja wojska a policji hmmm troszkę nie na miejscu, gdyż glina robi ciut inną robotę jak wojskowy i nie ma tu poligonów gdzie sprawność fizyczna to temat pierwszy :D ale już np. do AT Policji czyt. antyterrorystów się dostać to uuuuuuuuu spróbuj a się przekonasz, że wojsko i testy tam to pikuś przy tym. Więc odbiegając od tematu sprawa też nie jest taka prosta jak się wydaje... :one:

Awatar użytkownika

Motocykl: była SC33// szukam
Rok produkcji: 1998

Post » 10 października 2011, 16:20

JacekJ pisze:przypadek Yarsona pod kolumną. Mają władzę i mamy się ich słuchać bo inaczej nam dopi...dolą . Tak postępuje niedowartościowane dupki, którzy mają problemy ze sobą ale to rzutuje na obraz całej formacji.

osobiście wole żeby gliniarz był nie miły i mnie pogonił z miejscówki niż z uśmiechem i uprzejmością wyciągnął bloczek z mandatami a potem pokazał miejsce gdzie mogę stać. niestety większość myśli że prawo mnie nie dotyczy bo przecież "ja tylko jadę po chodniku i nic takiego się nie stało , niech łapią kowalskiego co też tak robi a nie mnie" każdy ma setki wymówek dlaczego popełnia wykroczenie i najgorsze jest to że wierzy że nic się nie stało a glina się czepia i ogóle to ma małego i jest pe.
Lewy pas, gaz i płynę...
54.036592,21.799654

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ku przestrodze, wypadki, oszuści