Dzisiaj jest 06 czerwca 2025, 10:20

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Sezon 2013 zakończony nim dobrze się rozpoczą

Druga strona jazdy na motocyklu...

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Motocykl:

Sezon 2013 zakończony nim dobrze się rozpoczą

Post » 25 maja 2013, 14:34

Mam nadzieje że się nie pogniewacie za to że świeży tu jestem i już temat ale potrzebuje pomocy.
Miałem wypadek 08.05.2013.r. w miejscy gdzie skręcać nie można kierowca vektry próbował i zajechał mi drogę 4 metry przed moim motocyklem co skutkowało zderzeniem czołowym.

Teraz nie wiem co zrobić, po 2 tygodniach wypuścili mnie ze szpitala mam połamaną rękę już zaśrubowaną i zwichnięte kolano z zerwanymi więzadłami które już mi pozszywali oraz mam zniszczoną łękotkę plus w bonusie ponadrywane trochę mięśni ścięgien oraz wstrząśnienie mózgu ale w to nikt nie wierzy bo podobno mnie w to natura nie wyposażyła :mrgreen: .

A tak na poważnie potrzebuje pomocy masa firm odszkodowawczych mnie nawiedza Wiem ze bez nich guzik dostane ale nie chce być oszukany a jeśli już to na jak naj mniej.

Kolejna rzecz jak naj mniej być w plecy na motocyklu, pewnie zabierze go ubezpieczalnia ale silnika szkoda z racji że ma około 44 tyś przebiegu wiec chętnie nawiąże kontakt z osoba która ma jakiś wrak silnika żeby do ramy wsadzić co by prezentów nie robić naszym kochanym TU.
Za wszelką pomoc będę wdzięczny i uważajcie na siebie bo musimy myśleć za siebie i za innych by do domu wrócić.
Załączniki
zzzzbr.jpg
I po moim oczku dbanym przez kilka lat

Pochwały: 3
Motocykl: Było 954rr jest R1 Rn12
Rok produkcji: 2002

Post » 25 maja 2013, 15:29

Są tematy na forum jak i co załatwić, myślę, że bez firmy też sobie poradzisz i kasę ci wypłacą. Zbieraj rachunki za wszystko co możliwe związane z wypadkiem i musisz je przedstawić w TU. Jeśli byłeś w szpitalu ponad 7 dni to pewnie sprawa w sądzie wylądowała i po wyroku kasę ci wypłacą.

Awatar użytkownika

Motocykl:

Post » 26 maja 2013, 09:46

Jestem w podobnej sytuacji wypadek miałem 26.04 jestem w trakcie wszystkich formalności związanych z tym co piszesz. Nie chcę się rozpisywać, zadzwoń do mnie, w kilka minut powiem Tobie co dalej, nie wszystko jest takie łatwe i oczywiste. Np. to że leży się w szpitalu dłużej niż 7 dni wcale nie znaczy że sprawa z automatu trafia do sądu...mój nr. poszedł na pw.

Motocykl:

Post » 14 lipca 2013, 20:46

Poniżej podaje link do opisu zdarzenia :

http://www.kwp.radom.pl/zderzenie-z-mot ... -siedlcach

Wszystkim życzę jak najmniej takich przygód, szerokości i LWG .

Wróć do Ku przestrodze, wypadki, oszuści