witam przymierzam sie do wymiany świec w swojej 954 i mam takie pytanie czy muszą to być świece irydowe bo tylko takie widziałem na aalego do 954 czy można założyć zwykłe??
Pozdrawiam
loczek8902 pisze:witam przymierzam sie do wymiany świec w swojej 954 i mam takie pytanie czy muszą to być świece irydowe bo tylko takie widziałem na aalego do 954 czy można założyć zwykłe??
Pozdrawiam
cziken929 pisze:jak nie masz kasy to zakładaj zwykłe denso takie jak do sc33 i moto będzie śmigał. Wiele motocykli które serwisuje ma założone zwykłe bo poprzedni właściciele nie mieli kasy na bardzo drogie jak do tego modelu irydy. Możesz także założyć irydowe CR9EHIX9 i też będą o połowe tańsze niż dedykowane.
Tak czy inaczej standardowe DENSO za ok 30pln/sztuka dają swobodnie radę
Cris83cbr900 pisze:cziken929 pisze:jak nie masz kasy to zakładaj zwykłe denso takie jak do sc33 i moto będzie śmigał. Wiele motocykli które serwisuje ma założone zwykłe bo poprzedni właściciele nie mieli kasy na bardzo drogie jak do tego modelu irydy. Możesz także założyć irydowe CR9EHIX9 i też będą o połowe tańsze niż dedykowane.
Wiadomo że najlepsze sa oryginały, ale jaki spadek mocy itp. jak założymy zwykłe świece lub CR9EHIX9? Na allegro są też świece :
http://allegro.pl/imr9c-9h-ngk-honda-cb ... 86630.html
Są to podróby?
Spotkałem się z taki czymś że u kumpla w kawie zr7 po zmianie świec na nowe moto gorzej szło, mniejsza moc i gorsza kultura pracy na wolnych obrotach. Założył stare świece i było ok, mówie o świecach NGK (nowe i stare)- czy też mógł trafić na podróby?
wiertło pisze:Cris83cbr900 pisze:cziken929 pisze:jak nie masz kasy to zakładaj zwykłe denso takie jak do sc33 i moto będzie śmigał. Wiele motocykli które serwisuje ma założone zwykłe bo poprzedni właściciele nie mieli kasy na bardzo drogie jak do tego modelu irydy. Możesz także założyć irydowe CR9EHIX9 i też będą o połowe tańsze niż dedykowane.
Wiadomo że najlepsze sa oryginały, ale jaki spadek mocy itp. jak założymy zwykłe świece lub CR9EHIX9? Na allegro są też świece :
http://allegro.pl/imr9c-9h-ngk-honda-cb ... 86630.html
Są to podróby?
Spotkałem się z taki czymś że u kumpla w kawie zr7 po zmianie świec na nowe moto gorzej szło, mniejsza moc i gorsza kultura pracy na wolnych obrotach. Założył stare świece i było ok, mówie o świecach NGK (nowe i stare)- czy też mógł trafić na podróby?
na allegro bardzo łatwo o podróbę NGK
Cris83cbr900 pisze:O NGK made in France słyszałem że sa beznadziejne, ale to tylko na opakowaniu pisze z jakiego kraju pochodzą, pudełko można dorobić jakie się chce.
Co do Denso słyszałem ze to ostatnia firma co ma fabryke tylko w Japonii, ale czy to prawda nie wiem. A NGK już ma w wielu państwach jak np. niedaleko mnie w Gliwicach ale tam nie produkują świec tylko inne graty.
Wróć do Ogólne (CBR954RR SC50)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość