blazej_CBR929 pisze:ale chodzi mi który rodzaj tego Fuchs najlepiej byłoby wlać po motulu 5100 bo to jest polsyntetyk, czy to nie ma różnicy??
Lałem syntetyk PRO 10w40 po motulu 5100
blazej_CBR929 pisze:ale chodzi mi który rodzaj tego Fuchs najlepiej byłoby wlać po motulu 5100 bo to jest polsyntetyk, czy to nie ma różnicy??
maciekx pisze:ja to bym wogóle nic nie ruszał na Twoim miejscu hehe skoro na 5100 jest okmoja była 929 jeździła i jeździ do tej pory na 5100 a ma już ponad 50 tys km i z tego co wiem ma się dobrze. moj kumpel od 7 lat w gixie k6 750 jeździ na 5100 już 50 tyś km i też jest ok
hehe
a jeśli już koniecznie chcesz zmienić na fuchsa to chyba jest tak
półsyntetyk to
fuchs SUPER 4 10W-40 = motul 5100
syntetyk
fuchs COMP 4 10W-40 XP = motul 7100
i chyba najlepszy z tego co widze to
fuchs PRO 4 10W-40 XP = motul 300V już najbardziej wyczynowy z tego co piszą.
nihu ya pisze:Mamy jeszcze na grupie osoby które zmieniły w ten sposób olej w swoim moto? Gdzieś wyczytałem na forach, że ludzie po zmianie na syntetyk uzyskują lepszą pracę silnika oraz skrzyni, według was to może być prawda?
nihu ya pisze:DziękiWszystko jasne, jeżdżę fajerem już 4 lata to raczej zobaczę różnicę w pracy i podzielę się wynikiem
Wróć do Ogólne (CBR954RR SC50)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości