Dzisiaj jest 20 listopada 2019, 22:37

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL cena dla forumowiczów 10zł info na PW

Akumulator do 929 jaki >?

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR929RR SC44 2000-2001

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika
 
Posty: 681
Rejestracja: 09 lipca 2011, 18:40
Lokalizacja: Gubin
Motocykl: Honda cbr 929 rr
Rok produkcji: 2000

Post » 07 czerwca 2012, 16:30

no w tym momencie nie mam kaski na lepszy aku dobrze gada kolega adipaw,

troche sianka wsadzilem w moto przed sezonem wiec sami rozumiecie chlopaki :)

a tak przy okazji mam pytanie poniewaz aku motocyklowe powinno sie ladowac ladowarka motocyklowa a nie prostownikiem do aku samochodowego? co o tym sadzicie ?

ile stoi taka ladowarka motocyklowa?, duzy wydatek, bede sie musial w nia na zime zaopatrzyc :)

pomalu składam maszyne wiec na przyszly weekend moze wyjade ...

pozdro
Pale Gume, a nie dusze

 
Posty: 3403
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post » 07 czerwca 2012, 16:56

prostownika samochodowego powinieneś unikać można ładować ale jak najmniejszym prądem i z 2 godz a czemu bo spuchnie i się zagotuje a w tedy do śmietnika z takim aku. Było juz kilka takich przypadków opisywanych tu na forum :) . A co do takiej ładowarki to od 50zł w górę się zaczynają .
Ja mam taką kupiłem w promocji za 130zł
http://sklep.fireblade.pl/ladowarka-do- ... -p277.html

[ Dodano: Czw Cze 07, 2012 4:58 pm ]
aaa i taką ładowarke jak zapodasz nie masz sie o co martwić sama zadba o Twoje aku i nic sie nie sfajczy
Oddam nerkę za cbr :)

Awatar użytkownika
 
Posty: 681
Rejestracja: 09 lipca 2011, 18:40
Lokalizacja: Gubin
Motocykl: Honda cbr 929 rr
Rok produkcji: 2000

Post » 07 czerwca 2012, 17:58

wiertło,

tak ja wiem ze trzeba ładowac jak najmniejszym pradem, mam prostownik ale tam nie ma regulacji, podłaczam i on juz ładuje , dlatego musze kupic ladowarke motocyklowa :)

rozumiem w sumie narazie sobie załatwie taka ladowarke, ale bede musiał sobie cos kupic :)

ok Wielkie Dzieki
Pale Gume, a nie dusze

Awatar użytkownika
 
Posty: 285
Rejestracja: 20 lipca 2010, 07:38
Lokalizacja: Wyszków
Pochwały: 2
Motocykl: aprilia sl falco 1000/ yamaha xt600
Rok produkcji: 2001

Post » 07 czerwca 2012, 18:18

Puciaty, podejżewam że połowa forum śmiga na ładowarkach z lidla! są tanie i działają! ja nawet samochodowy nią ładowałem i dało się bez problemu!.
kup nowe aku i na 2 sezony zapomnisz o ładoarkach i czekaj na promocję w lidlu bo co jakiś czas się pojawiają te prostowniki!!

Awatar użytkownika
 
Posty: 396
Rejestracja: 25 sierpnia 2008, 09:28
Lokalizacja: WG i WKZ
Pochwały: 15
Motocykl: 1000RR Repsol
Rok produkcji: 2005

Post » 07 czerwca 2012, 18:31

adipaw pisze:Puciaty, podejżewam że połowa forum śmiga na ładowarkach z lidla! są tanie i działają!

Nom, ja też mam taką. :) TRONIC toto się nazywa. :) Ona ma możliwość przestawiania między ładowaniem aku samochodowego/motocyklowego.
Tylko zastanawia mnie jedna rzecz - ja na zimę zawsze wyciągam aku z motonga a po zimie podpinam pod ten prostownik. I zawsze mam tak (już chyba od trzech sezonów), że od razu zapala mi się zielona dioda, czyli niby aku jest nabity na TIP-TOP. A aku ma już 5 lat i nigdy nie był doładowywany poza motocyklem. Możliwe, że tak dobrze się trzyma? :okulary2:

Awatar użytkownika
 
Posty: 285
Rejestracja: 20 lipca 2010, 07:38
Lokalizacja: Wyszków
Pochwały: 2
Motocykl: aprilia sl falco 1000/ yamaha xt600
Rok produkcji: 2001

Post » 07 czerwca 2012, 18:35

jak śmigasz sporo to tak! a mógł się po prostu trafić dobry aku

Awatar użytkownika
 
Posty: 396
Rejestracja: 25 sierpnia 2008, 09:28
Lokalizacja: WG i WKZ
Pochwały: 15
Motocykl: 1000RR Repsol
Rok produkcji: 2005

Post » 07 czerwca 2012, 18:45

Średnio 6ooo km rocznie, a aku fabryczny.

Awatar użytkownika
 
Posty: 596
Rejestracja: 21 kwietnia 2009, 18:38
Lokalizacja: Radomsko
Pochwały: 1
Motocykl: sc57a
Rok produkcji: 2005

Post » 07 czerwca 2012, 22:15

Musisz go trochę rozładować np. żarówką bo będzie ci pokazywał na zielono zawsze, a jak wsadzisz do rakiety to się okaże że coś słabawy trochę...
Moto Psycho

Awatar użytkownika
 
Posty: 681
Rejestracja: 09 lipca 2011, 18:40
Lokalizacja: Gubin
Motocykl: Honda cbr 929 rr
Rok produkcji: 2000

Post » 07 czerwca 2012, 22:15

chłopaki mam juz nowe aku i wszystko gra, aku gotowe do zalozenia do maszyny :) w sobote bede konczyl maszyne i czas posmigac, w tym sezonie zrobilem dopiero 1000 km :mrgreen:

spoko kupie jakas ładowarke napewno :)

[ Dodano: Czw Cze 07, 2012 10:17 pm ]
pit, dobrze gadasz......

ja swoje stare aku jak testowalem to tak zrobilem, rozladowalem troche zarowka i potem doladowalem go przez miernik, czyli miernik ustawiony na "A" i pod koniec doładowywania aku nie moze przekraczac 1 A wtedy aku jest dobre :)
Pale Gume, a nie dusze

Poprzednia

Wróć do Ogólne (CBR929RR SC44)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości