Dzisiaj jest 13 listopada 2019, 15:17

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL cena dla forumowiczów 10zł info na PW

dynojet power commander v do 929

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR929RR SC44 2000-2001

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika
 
Posty: 55
Rejestracja: 08 stycznia 2013, 13:25
Lokalizacja: PNT
Pochwały: 1
Motocykl:

dynojet power commander v do 929

Post » 28 stycznia 2013, 21:11

Więc mogę kupić go okazyjnie ale był on zamontowany w Kawie ZX6R i stąd moje pytanie. Jeśli podłącze go w mojej 929 i wgram odpowiednią mapę to będzie pracował prawidłowo? Czy może jest on tak skonstruowany, że nie nadaje się do moto o pojemności większej niż 600?

 
Posty: 3403
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post » 28 stycznia 2013, 21:17

jakub-nt, raczej nie podejdzie do 929 ma inne kostki. Musisz odpowiednio kupić od 929 lub 954 wtedy będzie pasił ;)
Oddam nerkę za cbr :)

Awatar użytkownika
 
Posty: 55
Rejestracja: 08 stycznia 2013, 13:25
Lokalizacja: PNT
Pochwały: 1
Motocykl:

Post » 28 stycznia 2013, 21:24

Tak, wiem o kostkach ale mogę uciąć moje i kable zlutować a od commandera do moto dać moje kostki. Chodzi mi o to czy da rade pociągnąć na moje moto.

 
Posty: 3403
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post » 28 stycznia 2013, 21:26

jakub-nt, jestem pewien że nie podejdzie
Oddam nerkę za cbr :)

Awatar użytkownika
 
Posty: 55
Rejestracja: 08 stycznia 2013, 13:25
Lokalizacja: PNT
Pochwały: 1
Motocykl:

Post » 28 stycznia 2013, 21:33

http://moto.allegro.pl/power-commander- ... 31207.html

Zobacz kolego, gość np tutaj napisał, że do różnych moto i atv
Może jednak jego budowa pozwala na wgranie mapy zarówno do moto 500cm3 jak i 1200cm3

 
Posty: 3403
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post » 28 stycznia 2013, 21:43

jakub-nt, tak to się zgadza ale nie do wszystkich modeli pasuje jak Ty myślisz a po drugie istnieje schemat do tego co z czym połączyć ??
Oddam nerkę za cbr :)

Awatar użytkownika
 
Posty: 55
Rejestracja: 08 stycznia 2013, 13:25
Lokalizacja: PNT
Pochwały: 1
Motocykl:

Post » 28 stycznia 2013, 21:54

Ale ja nie pytam o połączenie, tylko o to czy po wgraniu mapy będzie się sprawdzał w moim moto. Moje pytanie czy wszystkie te commandery V mają te same bebechy tzn. czy do 500cm3 i do 1400cm3 jest ten sam commander, chodzi mi o środek jego, nie wgrane mapy czy też kostki. Masz 4 kostki do wyjścia na wtryski, każda ma po dwa kable, wszystko jest tak samo poza kształtem kostki, Koleś mi go podłączy.

 
Posty: 3403
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post » 28 stycznia 2013, 21:58

jakub-nt, jeżeli jest przeznaczony do 600 to do 1000 nie podejdzie tak jak piszesz. A czemu nie kupisz z przeznaczeniem do 929 ??
jeszcze jedno jeżeli coś CENZURA licz się że coś zjarasz chyba że masz od tego magika że to robił
Oddam nerkę za cbr :)

Awatar użytkownika
 
Posty: 55
Rejestracja: 08 stycznia 2013, 13:25
Lokalizacja: PNT
Pochwały: 1
Motocykl:

Post » 28 stycznia 2013, 22:08

wiertło pisze:jakub-nt, jeżeli jest przeznaczony do 600 to do 1000 nie podejdzie tak jak piszesz. A czemu nie kupisz z przeznaczeniem do 929 ??
jeszcze jedno jeżeli coś CENZURA licz się że coś zjarasz chyba że masz od tego magika że to robił


1. No to spójrz na tą aukcje jest do 600 i do 1000 http://moto.allegro.pl/power-commander- ... 60995.html
2. Nie kupię bo nie będę za niego płacił 1.500zł, koleś chce 400zł po znajomości, świeżo kupił moto i mówił, że nie chce tego /pierwsze moto/
3. Mam kolesia co na prawde się zna na elektronice, tutaj naprawdę nie ma co pomylić. Jest zasilanie i 4 kostki w które wkładasz kostki od wtrysków, a z powera kostki w wtryski, jak pisałem każda kostka ma tylko dwa kabelki.

 
Posty: 3403
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post » 28 stycznia 2013, 22:16

1. No to spójrz na tą aukcje jest do 600 i do 1000 http://moto.allegro.pl/power-commander- ... 60995.html
2. Nie kupię bo nie będę za niego płacił 1.500zł, koleś chce 400zł po znajomości, świeżo kupił moto i mówił, że nie chce tego /pierwsze moto/
3. Mam kolesia co na prawde się zna na elektronice, tutaj naprawdę nie ma co pomylić. Jest zasilanie i 4 kostki w które wkładasz kostki od wtrysków, a z powera kostki w wtryski, jak pisałem każda kostka ma tylko dwa kabelki.[/quote]

to daj znać jak te mody poszły ja bym sie nie podejmował tego.
na Allegro czasami trafisz od 350-do 450 zł
a ja miałem powerka w 929 więcej paliła a z mocą nie ma takiego szału tyle że duł się poprawia troszkę ale nie tak że ci kiere wyrywa z rąk
Oddam nerkę za cbr :)

Awatar użytkownika
 
Posty: 55
Rejestracja: 08 stycznia 2013, 13:25
Lokalizacja: PNT
Pochwały: 1
Motocykl:

Post » 28 stycznia 2013, 22:28

E już sam nie wiem, jeśli różnica mocy jest zbytnio nie wyczuwalna a przy tym więcej pali i te 400zł to żadna promocja to nie wiem czy za te siano nie kupić czegoś przydatniejszego.

 
Posty: 3403
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post » 28 stycznia 2013, 22:34

jakub-nt, lepiej to przemyśleć i poczytać bo szału to nie robi chyba że coś da hamownia :/
ja jak szybko kupiłem tak szybko sprzedałem dobre to jest jak silniczek od egvc Ci się zjarał nie chce się ustawiać przepustnicy przy wydechu itp
moje wrażenie jest takie że lepszy dół jest ze sprawnym silniczkiem i przepustnicą ;)
Oddam nerkę za cbr :)

Następna

Wróć do Ogólne (CBR929RR SC44)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość