Dzisiaj jest 21 listopada 2019, 15:16

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL cena dla forumowiczów 10zł info na PW

Dzwoniąca 929

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR929RR SC44 2000-2001

Moderatorzy: maciekx, Tytus

 
Posty: 812
Rejestracja: 07 grudnia 2007, 22:29
Lokalizacja: Opole Lub
Pochwały: 1
Motocykl: r1, drz 400
Rok produkcji: 0

Post » 29 marca 2009, 16:11

a sprawdz czy jak zatkasz wydech do tez czy slychac

Awatar użytkownika
 
Posty: 327
Rejestracja: 18 października 2008, 23:40
Lokalizacja: Wroclaw
Pochwały: 1
Motocykl: CBR929
Rok produkcji: 2001

Post » 29 marca 2009, 16:15

krolik pisze:beti+cziken929= ZAJEFANA ZABAWA........... dzieki, znowu rozbawiacie mnie do lez !! Musze Was poznac :D


najpierw to cziken pewnie by sie z beata chcial poznac :D

 
Posty: 22
Rejestracja: 29 marca 2009, 15:30
Lokalizacja: Zawiercie
Motocykl: CBR 929 RR
Rok produkcji: 2000

Post » 29 marca 2009, 18:42

na biegu jałowym przy przegazówce nic nie słychać, dopiero kiedy się jedzie nim to po przekroczeniu 4-5 tys na każdym biegu słychać brzęczenie albo cykanie jakby zaworów, ale tylko jadąc... a wiem że takie rzeczy jak zawory albo łańcuszek słychać na jałowym też.

 
Posty: 48
Rejestracja: 17 marca 2008, 13:00
Lokalizacja: Świdnica
Motocykl: Honda 929
Rok produkcji: 2000

Post » 30 marca 2009, 10:08

On eto sobie chyba chodzą jak chcą ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
 
Posty: 167
Rejestracja: 15 grudnia 2007, 20:16
Lokalizacja: Warszawa.
Motocykl: R1 Rn09
Rok produkcji: 2003

Post » 30 marca 2009, 11:07

to Exup tak hałasuje
,,Nie ważne przy czym stoisz ale ważne jak tym jeździsz"

Awatar użytkownika
 
Posty: 110
Rejestracja: 12 października 2008, 12:06
Lokalizacja: Krosno
Motocykl: CBR 929
Rok produkcji: 2000

Post » 30 marca 2009, 15:35

może jakies niedokrecone sróbki, wkrety itp. wpadają w rezonans podczas jazdy. Na postoju niby też powinny ale róznie to jest.

 
Posty: 22
Rejestracja: 29 marca 2009, 15:30
Lokalizacja: Zawiercie
Motocykl: CBR 929 RR
Rok produkcji: 2000

Post » 30 marca 2009, 18:48

w weekend będę ściągał owiewki i zobaczę czy to właśnie może coś jest niedokręcone :) a jak to będzie EXUP to kiedy będzie uszkodzony albo jak się dopiero uszkodzi to wpłynie to jakoś na moto, na charakterystykę silnika, czy może w jakiś sposób zaszkodzi jego brak?? jak to jest...

 
Posty: 567
Rejestracja: 05 marca 2008, 01:29
Lokalizacja: małopolsk
Pochwały: 2
Motocykl: SATAN-LUCYFER 954RR
Rok produkcji: 0

Post » 30 marca 2009, 21:13

Poszukaj naforum tematów z tym związanych czyli exup, kultura pracy silnika itp. np:
http://forum.fireblade.pl/topics5/exap-vt211.htm

 
Posty: 22
Rejestracja: 29 marca 2009, 15:30
Lokalizacja: Zawiercie
Motocykl: CBR 929 RR
Rok produkcji: 2000

Post » 01 kwietnia 2009, 20:07

Mam jeszcze jedno pytanie ale nie będę zakładał nowego tematu, spałił mi się czujnik temperatury czyli termostat od wentylatora w chłodnicy, ile taka pierdoła kosztuje i jaki to jest, jaki mam kupić, to wszystko jedno jest czy trzeba konkretnie po numerach jechać, i czy kupi się to w zwykłym motoryzacyjnym, a jak nie to gdzie?? Pozdro

 
Posty: 567
Rejestracja: 05 marca 2008, 01:29
Lokalizacja: małopolsk
Pochwały: 2
Motocykl: SATAN-LUCYFER 954RR
Rok produkcji: 0

Post » 01 kwietnia 2009, 20:31

Popros ładnie naszą piękną Beti z forum to może Ci sprawdzi ile oryginał w ASO!!! :P

 
Posty: 1091
Rejestracja: 24 kwietnia 2008, 21:04
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 43
Motocykl: SC33
Rok produkcji: 99

Post » 01 kwietnia 2009, 20:56

przemek(maly) pisze:Mam jeszcze jedno pytanie ale nie będę zakładał nowego tematu, spałił mi się czujnik temperatury czyli termostat od wentylatora w chłodnicy, ile taka pierdoła kosztuje i jaki to jest, jaki mam kupić, to wszystko jedno jest czy trzeba konkretnie po numerach jechać, i czy kupi się to w zwykłym motoryzacyjnym, a jak nie to gdzie?? Pozdro



Tak dla ścisłości czujnik temperatury i termostat to dwie różne rzeczy. A ty nie potrzebujesz żadnej z nich - tylko włącznik wentylatora.

Awatar użytkownika
 
Posty: 628
Rejestracja: 18 stycznia 2009, 18:55
Lokalizacja: Gliwice
Pochwały: 3
Motocykl: cbr 929
Rok produkcji: 2000

Post » 01 kwietnia 2009, 21:50

przemek(maly), dokładnie tak jak napisał troper potzrebujesz włącznika wentylatora. Zerknij na te dwa wątki:
http://forum.fireblade.pl/topics6/termo ... entylatora
http://forum.fireblade.pl/topics31/wiat ... a&start=15
Jak chcesz tanio to zagadaj do siwerson'a (ostatni post w drugim linku) on sobie sam naprawił/zmontował ten włącznik.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne (CBR929RR SC44)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości