Dzisiaj jest 22 listopada 2019, 22:32

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL cena dla forumowiczów 10zł info na PW

Ile pali CBR 929 SC44 paliwa ?

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR929RR SC44 2000-2001

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika
 
Posty: 146
Rejestracja: 20 marca 2010, 20:14
Lokalizacja: Rudna
Pochwały: 1
Motocykl: R6 50th anniv.
Rok produkcji: 2006

Post » 24 marca 2011, 15:25

Gargamel a zauważyłeś różnicę w silniku VTR a 929? V'ka i rzędówka?

VTR to chyba najbardziej paliwożłopne motocykle

 
Posty: 104
Rejestracja: 19 stycznia 2010, 18:35
Lokalizacja: Jawor / L
Pochwały: 1
Motocykl: Ducati 996
Rok produkcji: 0

Post » 24 marca 2011, 16:39

Kamcio pisze:Gargamel a zauważyłeś różnicę w silniku VTR a 929? V'ka i rzędówka?

VTR to chyba najbardziej paliwożłopne motocykle


To już teraz wiem dlaczego w VTR tylko dwa gaźniki były :-), a tyle pozostałych dwóch się naszukałem. Ale to jeszcze nic w 929, w ogóle nie mogę ich znaleźć. ;-)
No speed limit, no police - no FUN :-)

Awatar użytkownika
 
Posty: 63
Rejestracja: 05 marca 2010, 02:53
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 1
Motocykl: cbr929
Rok produkcji: 2000

Post » 24 marca 2011, 18:48

ja wychodze koło 8 litrów na 100km.
miasto (jedynka, jedynka,jedynka ... oooo dwójka czasem) + tyle samo pycenia po okolicach z pasażerką
filtr KN, PowerCommanderIII, LeoVince cały układ

Awatar użytkownika
 
Posty: 712
Rejestracja: 23 czerwca 2009, 10:54
Lokalizacja: Połaniec
Motocykl: CBR 1000RR SC59 white :)
Rok produkcji: 2014

Post » 24 marca 2011, 19:03

moja jest z anglii i dużo pali..

a na pytanie ile nie jestem w stanie odpowiedziec.. pali różnie raz 6,5 przy sredniej V 120kmh raz spali 8 raz 10 jak sie da gazu... hmm mysle ze przy mojej srednie spalanie moge przyjąc jako 8-9litrów..
hondy lubia paliwo .. kupiłem accorda VII 2.2i-cdti 140 koni i też lubi ropke :mrgreen:

Awatar użytkownika
 
Posty: 192
Rejestracja: 02 lutego 2011, 00:23
Lokalizacja: Gdynia
Motocykl: HondaCBR 929
Rok produkcji: 2001

Post » 24 marca 2011, 20:53

ostatnio w trasie moto wypiło mi 6,7l/100km [jazda do 140km/h] zanim wjechałem na autostradę ;) po mieście wychodzi pod 8litrów na 100.
Drive like there's no tomorrow - there won't be.

 
Posty: 30
Rejestracja: 20 października 2010, 20:46
Lokalizacja: re
Motocykl: CBR 929 RR
Rok produkcji: 0

Post » 25 marca 2011, 00:14

to wygląda, że angliki maja jakieś większe zapotrzebowanie na paliwko - dodam, że mój też z UK. Możliwe, żeby był jakoś komputerowo podkręcony - przeprogramowany na większe osiągi(spalanie) ?

Awatar użytkownika
 
Posty: 916
Rejestracja: 07 września 2007, 23:16
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 15
Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
Rok produkcji: 2007

Post » 25 marca 2011, 00:29

O ile nie masz jakiegoś PC czy innego bajeru to ingerencji w seryjny modół nie ma , chyba , że masz jakiś HRC. Więc moja odpowiedz brzmi niemożliwe :)
Ale powiem , że szok jakie spalanie Wy macie w tych 929 (oprócz paru co pisali , że ok 8l/100km). Ewentualnie ja jestem emerytem ale w SC33 miałem od 5,5 do 7,5 normalnie (1 raz 10l/100km non stop 240-280 trasa z Popradu do Bratysławy) , w 1000RR od ok.5,7-6l do ok.8l to norma (kilka razy na górskich winklach wyszło więcej ale tam się wachluje od 1do3 biegu max ... jakieś 150 km do rezerwy to ok.9-10l/100km może wyszło).

 
Posty: 793
Rejestracja: 20 lipca 2008, 16:42
Lokalizacja: krasnysta
Pochwały: 22
Motocykl: w narzędziach to z 5x929
Rok produkcji: 2000

Post » 25 marca 2011, 09:44

Przeczytałem te wszystkie posty i witki mi opadły i... nie bede pisal referatu na temat wszystkich istotnych wartosci i zaleznosci majacych wplyw na spalanie. Whahahaha honda panie ma ujowe wtryski whahahahahaa....hunda panie jest paliwozerna bo mam acorda whahahhahahahahahaa.....ja p.... ide bo zwariuje.

Marcin racja :brawo:
wciąż zajmuję się serwisem

Awatar użytkownika
 
Posty: 210
Rejestracja: 23 maja 2008, 18:27
Lokalizacja: Warszawa
Motocykl: CBR 954
Rok produkcji: 2002

Post » 25 marca 2011, 09:49

było pewne że "miszczu" nas zje :P

 
Posty: 793
Rejestracja: 20 lipca 2008, 16:42
Lokalizacja: krasnysta
Pochwały: 22
Motocykl: w narzędziach to z 5x929
Rok produkcji: 2000

Post » 25 marca 2011, 09:51

btw pod komputer to ja podlaczam raz w miesiacu drukarke zeby wydrukowac wplaty do ZUS i co wieczor myszke bo nie lubie pada. Ale jedzta do aso to wam podlonczo pod kompiutir za 100pln...tak banalny uklad PGM hihi:
wciąż zajmuję się serwisem

Awatar użytkownika
 
Posty: 85
Rejestracja: 22 października 2010, 19:34
Lokalizacja: Radomsko
Motocykl: CBR 929RR
Rok produkcji: 2001

Post » 25 marca 2011, 21:31

Ale ze co malo nam pala ? :D

Jak jezdze normalnie na dwoch kolach to 10l nie przekraczam, ale jak sie cisnie do czerwonego i jezdzi na 3 biegach to musi spalic i nie ma bata.

 
Posty: 30
Rejestracja: 20 października 2010, 20:46
Lokalizacja: re
Motocykl: CBR 929 RR
Rok produkcji: 0

Post » 28 marca 2011, 17:28

1. Nie wiem w koncu cziken929 czy to ironia z tym ASO. Dzisiaj pojezdziłem po jakiś podrzędnych mechanikach to jeden mówił, że nie ma możliwości w 929, dopiero od 954 zrobili jakieś wtyczki 4 pinowe i można podpinać a w 929 nie bo tylko dwupinowa jest wtyka i można jedynie zrobić zworke i zczytać kody . Drugi natomiast specjalista mówił, że jest taka możliwość.

2. Gdzie szukać takiego ASO na podkarpaciu. Byłem w Hondzie w Rzeszowie, ale niestety zajmują się tylko autami.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne (CBR929RR SC44)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość