Witam mam pytanie bo kupiłem sobie zestaw naprawczy do kranika w moim motocyklu i mam problem bo nie wiem jak to teraz złożyc a dokładnie nie wiem gdzie powinna byc uszczelka włożona bo w zestawie znajdowały się dwie menbrany, sprężynka i uszczelka a u mnie po rozłożeniu kranika nie ma tej uszczeliki. Ten zestaw to jest coś takiego jak to http://allegro.pl/ir-zestaw-naprawczy-k ... 42975.html i chodzi mi o tą uszczelke co jest po prawej stronie na zdjęciu między membranami.[/quote]
Witam, Odświeżę trochę temat i pozwolę sobie zadać pytanie: kranik w moim motocyklu przecieka w takim stopniu, że po odpaleniu silnika kapie jedna kropla na kilka sekund. Kranik zaczął przeciekać pod koniec sezonu więc do tej pory nie było okazji się temu przyjżeć. Pytanie brzmi: czy musze kupować zestaw naprawczy do kranika czy wystarczy jak wymienię jakąś uszczelkę w kraniku?
Zdemontuj i oceń jego stan zużycia czy w ogóle jest sens kupować i regenerować go czy też już musisz kupić nowy kranik. Nie mniej jak go już otworzysz to wymienia się komplet uszczelek a nie tylko jedną bo zaraz znowu inna puści.
Dzięki za info: zadam jeszcze jedno (wierze, ze debilne pytanie). Czym różnią się zestawy naprawcze za 35PLN a 80PLN? Wyglądają tak samo:) ale wiadomo: ludzi biednych nie stać na tanie rzeczy:). Czy również i w tym przypadku tanie oznacza złą jakość??