W sobotę podłubałem w zawiasach swojego bladego
Wszystko podaje od położenia najbardziej wykręconego w lewo:
Widelec:
Napięcie wstępne sprężyny: 18 pełnych obrotów (czyli prawie na maksa wkręcone) – moto podniosło się o około 15 mm
Tłumienie, regulacja góra: 2,5 pełnych obrotów (twardo)
Tłumienie, regulacja dół: 2 pełne obroty
Amortyzator tył:
Napięcie wstępne: 3 schodek od dołu (nie przestawiałem bo nie mam klucza)
Tłumienie: na maksa Hard (ale chyba nie działa, bo nie czuje różnicy od poprzedniego ustawienia).
Mam 175 i 63 kg i jest to dość twarde ustawienie – raczej chyba na tor, które mam nadzieję niedługo sprawdzę.
Wczoraj zrobiłem traskę w koło komina (około 300 km) i troszkę mnie rączki bolą
na nierównościech troszkę telepie, ale na równym asfalcie prowadzi się bajka.
Chętnie się dowiem co i jak ustawić pod siębie, bo to co zrobiłem to raczej eksperyment.
[ Dodano: Pon Cze 15, 2009 12:15 pm ]Tylik pisze:tomgt: Z tego co moge powiedzieć o ustawieniach w Sc 33 to:
- standardowo napięcie wstępne na przednich sprężynach wynosi 3 rowki (1,2 - miękkie, 4 i więcej..

- twarde)
- na tylnym amorze standardowo są 3 kliknięcia z 7 (1 i 2 - jest b.miękko, a 6 i 7 jest zalecane do jeżdżenia w trasy z ciężkim bagażem i plecaczkiem :wink:)
Każdy ustawia zawieche pod siebie z czasem - nigdy nie zrobisz tego za jednym machnięciem klucza

..no chyba że wynajmiesz kola z Ohlins'a
W moim przypadku mam 179 cm wzrostu, 84 kg wagi i mam u siebie ustawione 3 rowki przód (zastanawiam się nad 2 :roll: ) oraz 4 kliknięcia tył, jedyne nad czym ubolewam to tłumienie i odbicie którego sam do tej pory jeszcze nie ogarnołem co i jak lepiej :?
Z tego co wiem twarde się ustawia zwłaszcza do gumowania bo lepiej wtedy idzie na koło :wink:
Ma ktoś może jakieś screen'y tych artykułów z WMC ? - Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc
[ Dodano: Pon Mar 24, 2008 9:46 pm ]..nikt nie pomoże :roll: ?
Również chętnie zapoznam się z tymi artykułami, z tego co wiem to numery 2, 3, 4, 5 z 2008 roku.
Ktoś ma może?