gacekgru pisze:Witam ponownie,
Termostat wymieniony, czas operacyjny 15 minutzero zdejmowania nawet owiewek
Teraz trzyma temperaturę przy normalnej jeździe od 72 do 75 przy ostrzejszej ponad 80, na postoju do 104 i włącza się wentylator...
Czyli wszystko wygląda ok
Grzesku pisze:Witam.
Dzisiaj troszkę się zmartwiłem, bo pośmigałem więcej po mieście i przeciskając się przez korek temp. silnika wzrosła mi do 107 stopni i utrzymywała się cały czas podczas jazdy w korku. Skakała od 103-107 stopni. Podczas normalnej jazdy jest około 80 stopni, czyli w normie. Wiem, że sc33 nie lubi korków .... Co będzie gdy temperatura powietrza będzie około 30 stopni i trzeba będzie się przeciskać w korku ? Czy termostat może być walnięty ? Jak jest u Was ? Macie takie wzrosty temperatur w swoich fajerach ? Proszę o pomoc.
Pozdrawiam serdecznie.
trauma pisze:Odświeżam co by zapytać. Zrobiło sie znacznie chłodniej i jak to jest u was z tem. Np wczoraj w nocy tem na dworze 6-7C fajera w miescie radzi sobie świetnie 80-85C trzyma. Jednakże jak wracam do domu trasa ok 20km przy jeździe do 120km/h na 3 biegu i ok 6tys. obr/min temperatura trzyma sie w przedziale 65-68C. Wystarczy na chwile zejsc do 1 biegu i tem rośnie dosyć szybko. Czy jak stane np przed przejazdem kolejowym po niecałej minucie mam ok 80C. I jak waszym fachowy okiem oceniacie wszystko ok z układem chłodzenia? Dodam ,ze przy jeździe do 80km/h 1-2bieg tem trzyma sie w ok 72C.
Wróć do Ogólne (CBR900RR SC33)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości