Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem Bladego z 98' i mam kilka pytań odnośnie jego :wink: :
1. Czy to jest normalne że przy wyłączonym silniku nie można wbić żadnego biegu tylko jedynie jest "N" ? (we wcześniejszym moto mogłem bez problemu wbić 1 i 2)
2. Do czego służy plastikowe pokrętło nad lewym deklem ? - do regulacji obrotów silnika ?
3. Co ile km wymiana oleju w silniku i jaki polecacie olej do silnika który ma 39 tys. km przebiegu ? syntetyk czy półsyntetyk ?
4. Przy jakiej temp. wyłączacie ssanie - przy jakiej jest on już rozgrzany ? (wcześniej miałem moto ze wskaźnikiem temp. a nie ze stopniami temp. - więc proszę się nie dziwić że takie pytanie

5. Przy ilu stopniach silnik zaczyna się przegrzewać ?
6. Ile robicie km na całym baku, a ile na samej rezerwie ?
7. Ile wchodzi oleju do silnika i ile można nalać ponad max. ?
8. Czy przełożenia 16 / 44 są standardowe ?
9. Macie jakąś metode na łatwe dostanie się do fajek i świec - bo straszny jest do nich dostęp w porównaniu z moim poprzednim przecinakiem

10. Jak podnieść pare cm wyżej dźwignie zmiany biegów ? (nie chodzi mi o cały slot

11. Czy zestaw tego Dynojet'a będzie pasował do 98' - http://www.allegro.pl/item197164746_dyn ... sc_33.html ?
12. Przy wymianie filtra powietrza na sportowy K&N'a trzeba regulować gaźniki ?
Z góry dzięki za info. Jest to moje pierwsze większe moto a instrukcji itp. niestety żadnej do niego nie posiadam ..ale kto z tego korzysta :wink: