» 18 września 2010, 22:01
Dziękuję Marcinkus za podpowiedz, jako jedyny z forumowiczów podzieliłeś sie swoją wiedzą. Sądziłem, że skoro w naszych pięknych maszynach jedyną wadą są palące się alternatorki i regulatorki napięcia, to będzie więcej podpowiedzi, ale myliłem się jak widać nikt oprócz Marcinkusa nie kombinował z podpasowaniem wymienionych części od innych modeli. W dniu 26 września we Wrocławiu odbędzie się Oldtaimer bazar, i tam zamierzam zakupić zepsute części, postaram się popytać fachowców sprzedawców , czy oprócz modelu wymienionego przez Marcinkusa, do naszych wspaniałych maszyn pasują jeszcze inne alternatorki z innych modeli. Poza tym zapytam jeszcze szanownych kolegów, czy któryś przewijał alternator u fachowca oczywiście, ponieważ znalazłem post, z którego wynikało, że nie opłaca się przewijać ponieważ alter...spalił się kilka razy, a w rezultacie fachowiec oddał pieniądze, i zrezygnował z dalszych poprawek. Moim zdaniem najłatwiej było by przewinąc, jednak czy to będzie trwałe. Podzielcie się koledzy doświadczeniem, jeżeli ktoś takie coś robił.