Witam kolegow , zmagam sie z takim problemem jaki ojej wlac do do fajera , zauważylem ostatnio ze zaczol lykac troszke oleju , i zastanawiam sie na wlanie jakiegos 15w , mogli bys cie mi cos polecic
Tak jak już zostało napisane taki pobór oleju to nie jeden pozazdrości a co do doboru to twój wybór ja w sc33 przez 4 lata latałem na tym http://allegro.pl/olej-castrol-power1-r ... 81190.html wymieniałem co 4-5k kilometrów zrobiłem 30k kilometrów więc rtochę wymian było i w dniu sprzedawania silnik pracował jak marzenie i od wymiany do wymiany dolewałem może z 200ml czyli nic , styl jazdy raczej szybko hehe .
siema wszystkim przyszedł czas na wymiane oleju i zastanawiam sie nad przejściem z motula 5100 na 7100. lepkość jaką miałem to 10w40. Co sądzicie o tym czy warto przychodzić na ten lepszy i co moze to dać, bo różnica w cenie nie jest ogromna. Przebieg około 70tys bądź 170tys. trudno mi powiedzieć bo licznik po 99tys się przekręca . Motor pięknie pracuje nie spala oleju. Na 6tys które w tym sezonie przejechałem nie spalił ani mililitra (stan połowa między kreskami min max).