Dzisiaj jest 06 czerwca 2025, 23:21

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

UWAGA !! MINA !! Ku przestrodze chcącym kupić ten motocykl

Druga strona jazdy na motocyklu...

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika

Motocykl: CBR900
Rok produkcji: 1999

Post » 10 sierpnia 2009, 22:00

I to jest właśnie najgorsze - ludziom poprostu nie można ufać. Wmawiają ludziom że wszystko jest cacy a potem się okazuje co innego. Nie rozumiem jak można tak kłamać a potem stanąć twarzą w twarz z gościem który przyleciał 600km po moto (i dalej kłamać). Ja bym tak nie potrafił. Wszyscy dookoła się śmieją z moich opisów z aukcji fireblade'a, bo "za dużo szczegółów opisuję". Co najśmieszniejsze wszyscy zagorzali katolicy. Ale to już osobny temat ;P
Powiem Ci szczerze Przemek, że ja szukając moto zawęziłem sobie obszar do 100km max, bo po prostu wiedziałem jak sprawa wygląda z uczciwymi sprzedawcami... Ale ja miałem jeszcze o tyle dobrze, że sprzedawca napisał, że zwraca koszty przyjazdu jesli coś się nie będzie zgadzać z opisem. Dlatego pojechałem bez wiekszego namysłu. A no i jechałem po moto tylko 32km.
Lonewolf

Pochwały: 1
Motocykl: r1, drz 400
Rok produkcji: 0

Post » 10 sierpnia 2009, 22:40

hmmm naprawde szacun dla tych ktorzy utrzymuja motocykle w super stanach mając duże przebiegi, ja zrobilem erlanem juz ponad 10 tys i juz wiem ze po 3 latach mojej turystycznej jazdy motocykl bedzie caly do malowania...
sisi to jest gość

Pochwały: 43
Motocykl: SC33
Rok produkcji: 99

Post » 11 sierpnia 2009, 10:06

przemek pisze:Znalazłem łądną w Ostrowcu Świętokrzyskim:
http://www.allegro.pl/item707269259_honda_cbr_rr_900_919_sc33_fireblade.html
tylko że kurcze brakuje mi jeszcze 1,5 tys i juz nawet nie mam co sprzedać, żeby to zdobyć.. :\

Jeśli chcesz mogę podjechać w czwartek i zobaczyć czy jest taka jak w opisie. Akurat będę jechał w świętokrzyskie - więc mogę ocenić sprzęta.

Awatar użytkownika

Pochwały: 3
Motocykl: CBR 900 RR SC33
Rok produkcji: 1998

Post » 11 sierpnia 2009, 12:38

Toper, no jeśli by Ci to nie sprawiło większego problemu to bedę bardzo wdzięczny. Wtedy już bym wiedział, czy stawać na głowie po te brakujące 1,5 tys ze świadomością, że jeśli to zdobędę, to to moto będzie już na bank moje :) Dzięki Kolego :)
Franek '98

Awatar użytkownika

Pochwały: 6
Motocykl: 1000 RR HRC
Rok produkcji: 2007

Post » 11 sierpnia 2009, 16:23

Chlopy to moze zalozcie temat gdzie mozna bedzie poprosic kogos o pomoc w obejrzeniu moto w danym regionie bo chyba lepiej komus z forum zaufac i polegac na jego zdaniu ew wydajac pare zl na flaszke niz leciec na darmo 600km.

Awatar użytkownika

Motocykl: był zawsze moim marzeniem
Rok produkcji: 2018

Post » 11 sierpnia 2009, 16:56

Ja leciałem na darmo prawie 600 km w obie strony dwa razy. Za 3 razem kupiłem, ale czy dobrze, to do końca nie wiem. Napęd w drodze powrotnej zaczął mi strzelać, co przy jeździe próbnej nic takiego nie było słychać. Efekt - prawie nim nie jeżdżę bo w kur**a mnie strzelanie łańcucha i hałasowanie, a na wymianę napędu nie mam kasy bo zarżnąłem się finansowo kupując ten egzemplarz :(

Awatar użytkownika

Motocykl: HONDA 954
Rok produkcji: 2002

Post » 11 sierpnia 2009, 17:56

chanbord pisze: Efekt - prawie nim nie jeżdżę bo w kur**a mnie strzelanie łańcucha i hałasowanie, a na wymianę napędu nie mam kasy bo zarżnąłem się finansowo kupując ten egzemplarz :(

wg. mnie największy błąd wydac całą kase na motor a potem ogladac w garażu bo nie ma za co zalać, naprawić czy ubezpieczyć.

Awatar użytkownika

Motocykl: Fajer...........storm;-D
Rok produkcji: 1999

Post » 11 sierpnia 2009, 18:20

sc-xxx, MASZ RACJE

Bo każdy patrzy żeby czym nowszy rocznik kupić modellepszy i zeby mial więcej KONI...

żeby na światłąch wszystkim pokazać kto tu rządzi..

A nie lepiej kupić motor 2 lata starszy w nienagannym stanie a co kasy zostanie poświecic na filtry olej, ŁĄŃCUCH, opony ,świece regulacje zaworów żeby MASZYNA służyła długo i szczęsiwie;-D

No ale jak kto woli;]

Awatar użytkownika

Post » 11 sierpnia 2009, 19:23

Powiem tak. Jeśli chciałbym kupić model o 2 lata starszy musiałbym kupić sc50 a upatrzyłem sobie i wymarzyłem model nowszy. Wiecie czemu zarżnąłem się z kasą? Właśnie dlatego, że kupiłem sprzęt cenowo drogi jak za ten rocznik i po to również żeby nie tracić czasu i pieniędzy na tych pierdo****ych oszustów, którzy wciskają kit, że motor bezwypadkowy od wielbiciela motocykli. Gdyby nie moje wyjazdy daremne po motocykle, gdzie sprzedający zapewniali mnie jakie to są motory w super stanie, dziś miałbym pieniądze na wymianę napędu. Ten motocykl, który kupiłem, prócz tego nieszczęśliwego łańcucha jest optycznie w stanie idealnym i mam też nadzieję, że technicznie również - chodzi mi o silnik. Jak na razie mogę powiedzieć, że jestem zadowolony ze sprzętu. Mam w końcu mój upragniony model z wydechem w zadupku :)
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2009, 19:27 przez chanbord, łącznie zmieniany 1 raz

Pochwały: 43
Motocykl: SC33
Rok produkcji: 99

Post » 11 sierpnia 2009, 19:26

[ Dodano: Wto Sie 11, 2009 7:27 pm ]
przemek pisze:Toper, no jeśli by Ci to nie sprawiło większego problemu to bedę bardzo wdzięczny. Wtedy już bym wiedział, czy stawać na głowie po te brakujące 1,5 tys ze świadomością, że jeśli to zdobędę, to to moto będzie już na bank moje :) Dzięki Kolego :)

w czwartek po powrocie napisze co i jak.

Awatar użytkownika

Motocykl: CBR 900 RR SC33
Rok produkcji: 1998

Post » 11 sierpnia 2009, 21:03

Dzięki serdeczne Toper :) Dzwoniłem do gościa przed chwilą, moto ma malowaną prawą owiewkę i połowę czaszy, od razu mi to powiedział. Zresztą tą owiewkę nawet na zdjęciach widać, ma troche inny odcień. Mówił, że nie ma żadnej rdzy i że chyba starszy gościo tym jeździł w anglii i że musiała cały czas w garażu stać. Ponadto powiedział, że jeśli coś nie będzie zgadzało się z opisem to odda mi kasę za przyjazd. Czyli powiedzmy, że tego sprzęta jest pewny.. Zweryfikujesz na żywo Toper ;)
Jutro ma mi wysłac dodatkowe fotki więc podrzuce je w tym temacie.

szafa87 pisze:sc-xxx, MASZ RACJE

Bo każdy patrzy żeby czym nowszy rocznik kupić modellepszy i zeby mial więcej KONI...

żeby na światłąch wszystkim pokazać kto tu rządzi..

Bo każdy, kto sobie tak naprawdę zamarzy, żeby kupić najnowszy model SC33, z pięknie brzmiącym silnikiem, z pięknie uśmiechniętą lampą, z pięknie wyprofilowaną czachą, z pięknymi wielkimi literami RR na boku, z beznadziejnie umieszczoną niczym w ciągniku dźwigienką ssania i z paskudnym grubym zadupkiem, zrobi dosłownie wszystko, aby taki model mieć...
Myśli, że po tym nie będzie na przerejestrowanie, nie będzie nawet na paliwo stają się tutaj drugorzędne... Kiedy moto śni się po nocach, nie daje zasnąć i myśli się o nim nawet, gdy patrzy się na swoją dziewczynę, wtedy po prostu trzeba takie moto za wszelką cenę kupić, aby móc zacząć znowu normalnie funkcjonować, móc pójść do garażu, zamienić z nim dwa słowa i pomyśleć, że było warto... :)
Może nie każdy ma taką chorobę... Ale ja tak właśnie mam i ciesze się z tego... Podejrzewam, że chanbord też :)
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2009, 22:14 przez przemek, łącznie zmieniany 1 raz
Franek '98

Awatar użytkownika

Post » 11 sierpnia 2009, 21:09

Dobrze napisane :) Mamy te same objawy choroby :)

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ku przestrodze, wypadki, oszuści