Dzisiaj jest 25 czerwca 2025, 13:08

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

KASK HJC CL-ST

Akcesoria, ubrania, kaski i inne rzeczy związane z motocyklami - ogłoszenia dziale GIEŁDA!

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika

Motocykl: CBR 900 RR
Rok produkcji: 1999

KASK HJC CL-ST

Post » 11 sierpnia 2009, 23:13

Witam ;) Przymierzam się do zmiany kasku. Aktualnie jeżdżę w AGV K-series. Przeszukałem różne fora, przeczytałem tyle artykułów o przeróżnych kaskach, że dostałem mętliku, jednak ostatecznie gdy pozbierałem trochę myśli, dokonałem wstępnego wyboru, który padł na HJC CL-ST. :D I teraz mam pytanie, a raczej prośbę do osób które miały z nim do czynienia i mogłyby coś powiedzieć o tym kasku ;) Ogólnie, jak sprawuje się ten kask? Jak wygląda sprawa z parowaniem szybki, jak z głośnością, jakość wykonania, czyli wszystkie "+" i "-". Ponieważ jest to nowy model, niewiele jest informacji od użytkowników tych kasków na internecie, stąd też założyłem ten temat, który z resztą pewnie przyda się niejednej osobie :) Oczywiście bardzo mile widziane jakieś ewentualne lepsze propozycje w tym przedziale cenowym ;) Pozdrawiam serdecznie :)

Pochwały: 10
Motocykl:

Post » 11 sierpnia 2009, 23:32

Witam jak bys byl zainteresowany hjc csr1 samurajem to mam nowego w dobrej cenie roz S pozdrawiam ps.nie moge powiedziec nic na temat tych kasow bo nie jezdzilem

Awatar użytkownika

Motocykl: CBR 954
Rok produkcji: 2002

Post » 12 sierpnia 2009, 15:50

Czesc. Ja w nim śmigam. Ogólnie bez szału. Jakośc wykonania nie najgorsza, ale ma głupie rozwiązania np. "wentylacja" u góry. Drugi dla mnie minus to, że nie otwiera sie ząbkami tylko w trzech połozeniach. Zamknieta, na max otwarta i cos pomiedzy co do niczego nie jest potrzebne. Dobre zapiecie. Ogolnie nie jest zły, jak za tą kase. Wizjer paruje, ale spray za 15 zł rozwiazuje problem na cały sezon. Łatwo zdemontowac/zamontowac szybkie. Wczesniej mialem Sharka i mysle ze jak bede znowu zmieniał to wróce to tej marki.

Jak masz jakies konkretne pytania to wal bez ostrzeżenia :)
CBR F3 -> CBR F4i -> CBR 954rr

Awatar użytkownika

Post » 12 sierpnia 2009, 16:03

Bardzo dziękuję kolego za Twoją wypowiedź, aj no to szczerze mówiąc zniechęciło mnie troche to co napisałeś o tym kasku :| Zależałoby mi aby szybka nieparowała, bo to jest jeden z powodów dla któego zmieniam kask, z AGVki zlazła mi warstwa antifog i szyba paruje jak nie wiem, więc zwracam na to mocno uwage, bo mnie to bardzo drażniło... :/ Hmm jakby ktoś jeszcze coś mógł dopowiedzieć o tym kasku, to bym bardzo prosił, no a po ostatniej wypowiedzi byłbym mocno zainteresowany propozycją innego kasku w podobnej cenie

Motocykl: CBR929RR
Rok produkcji: 2001

Post » 12 sierpnia 2009, 22:43

Witaj,

Ja mam taki kask od roku, w czarnym malowaniu. Szybka rzeczywiście paruje w okolicach ust jak np. stoisz na światłach - po ruszeniu bardzo szybko odparowywuje... ale jednak paruje... Zapięcie jest naprawdę dobre, trochę ciężki bo 1600g ale mam rozmiar XXL. Z tym otwietraniem na trzy możliwości też jest trochę nie za ciekawie, ma za to blokadę zamknięcia szybki - nie można jej otworzyć, podobno przy szybkiej jeździe jest lepiej - ja różnicy nie czuje. Jak za cenę 500-600 zł nie jest źle, ale jakbym kupował drugi raz wolałbym dołożyć parę groszy więcej i kupić coś lepszego, np SHOEI lub AIROH FORCE INTEGRAL Z BLENDĄ
Tu masz linka jak to wygląda:
http://www.allegro.pl/item710453094_200 ... a_ego.html

Życzę udanego zakupu ;)

Awatar użytkownika

Post » 12 sierpnia 2009, 23:19

hmm no to faktycznie nieciekawie.. No powiem tak :D że najpierw miał być jakiś kask niezadrogi, postawiłem na AGV K3, ale doszedłem do wniosku, że dołoże i kupie cos lepszego, i postawiłem na tego HJC, bo miałem już kiedyś kask tej firmy, a dokładnie model HJC AC-11 Shiva i byłem mega zadowolony, ale miałem go krótko.. dlatego już więcej nie moge dołożyć, choć ten Airoh jest przepiękny i napewno wart swojej ceny, to i tak moja granica cenowa to te 600 zł... Ale bardzo dziękuję za rady :)

Wróć do Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)