Witam wszystkich miłośników hondy cbr , wypada sie przedstawić bo jest tu nowy

. od prawie 2 tyg jestem szczesliwym posiadaczem cbr 900 98r ( wkońcu sie dorobiłem i spełniłem marzenie). Ok przejde do rzeczy w swojej mam problem dotyczacy licznika a konkretnie zazwyczaj działa ok ale czasmi nawet podczas jazdy wyłacza sie tzn wsztstko obrotowierz, predkosciomierz temperatura, przebieg, wszystko gasnie nia ma nic po czym czasami po kilku sekundach znow działa albo nie właczasie sie przes kilka minut. Powiedzmy zatrzymam sie zgasze silnik wyłacze zapłon i stacyjke po czym znow włacze i znow działa jak chce czyli ablo nie chce dalej działac albo wszystko włacza sie jak na lezy i działa, czasami jak nie działa i troche przygazuje to znow sie pojawiaja i albo znikaja odrazu albo zostaja. Jestem dość młody wiec jeszce nie miałem okzji naprawiac takich maszyn wczesniej jak sie smigałao to naprawiałem sprzety ktorym jezdziłem czyli jakies motorowery

. Aha moze byc jeszcze istotne ze stał prawie 2 lata w garażu u poprzedniego własciciela, a licznik juz był zmieniany przez jego znajomogo od ktorego odkupił maszyne bo miał ten sam problem ze gasły i właczały mu sie liczniki na nowo i wymienił licznik myslac ze to załatwi sprawe jak widac nie załatwiło(wiec to nie wina licznika). Prosze o pomoc jakies wskazowki od czego sie zabrac co sprawdzic itd? Jezeli to sie jeszce przyda honda ma 30 tys przebiegu byla sprowadzana z niemic i chyba ogolnie sporo stała.