Czy ktoś z Was zastanawiał się na takim zabezpieczaniem motka przed kradzieżą ? Na aledrogo dostępne są różne moduły w różnych cenach od +/- 400zł. Ideologia obiecująca po kradzieży dzwonimy/wysyłamy sms na nr sim modułu, a w odpowiedzi dostajemy sms'a z lokalizacją gps... Co o tym sądzicie ?
Przez 1,5 roku nadzorowałem pojazdy z zamontowanym gpsem, jeżeli w porę się zorientujesz że pojazd został skradziony to jest szansa na odnalezienie, ale jeśli złodiej miał urządzenie do zagłuszania sygnału gps i gsm albo wjedzie nim do piwnicy gdzie nie bedzie zasięgu to może być problem.
No takie coś mam i działa wyśmienicie śle esa po chwili dostaje współrzędne gdzie się bryka znajduje z kierowczynią i jaka prędkością leci , a zapakowane mam to na mocnym magnesie w bagażniku do tylnego błotnika i wyprowadzone zasilanie do ładowania baterii spod stacyjki ( + po przekręceniu kluczyka).Z czułością satek nie ma jakiś rewelacji choć nie jest najgorszy w szopie poprzez pare desek i blaszany dach przy czystym niebie działa bez zarzutów.Pozdro
Dzięki za opis. Zastanawia mnie jeszcze to, czym się różnią te lokalizatory, które przytoczyłem w linkach. Według mnie niczym prócz ceny więc chyba ten za sto kilka złotych byłby dobrym wyborem, bo po co wydawać kilka razy więcej za tą samą rzecz?
wydaje sie ze jakby to sa te same urzadzenia,
kiedys tez wlasnie myslalem nad takim urzdzeniem i chyba tez wkrotce zdecyduje sie na takie urzadzonko,
ciekawa rzecz