Popieram w zupełności przedmówcę na pierwszym moto jakie miałem (Hornet 600 z 06) glebe miałem po 6tyś idealnej jazdy, niedogrzane opony, brak dobrej oceny zakrętu i brak umiejętności. Zrobiłem nim kolejne 6tyś i sprzedałem (w jeden rok). Kupiłem następnego Horneta ale już 08, całkowicie inna konstrukcja ABS , wtrysk (to czego się obawiałem że będzie zbyt czuły) i tym Hornetem bez najmniejszego uślizgu w rok zrobiłem 12tyś, nie pytajcie się kiedy jeździłem bo sam się zdziwiłem. Kupiłem go we wrześniu z przebiegiem 11tyś a następnego roku także we wrześniu miał już 23tyś. Po prostu jeździłem kiedy mogłem i tak wyszło. Sprzedałem Horneta i polowałem na cb1000r bo uważałem iż jego moc jest wystarczająca i w końcu to 1k a tu już trzeba uważać. Los chciał że kupiłem RR i powiem wam że od początku bałem się jego mocy, w sumie to nie bałem co baaaaaardzo byłem ciekaw jak to się potoczy. Pierwsze 30km nawet nie przekroczyłem 4tyś rpm. Od czasu rejestracji (na początku marca) zrobiłem na RR'ce już 3tyś km, i to głównie sam ucząc się sprzęta. Przejdźmy do rzeczy, jeśli zrobiłeś już 1k to jest nic , to jest jak dla mnie zero doświadczenia ! ja w ciągu 3ch sezonów zrobiłem 27tyś i uważam że to jest wg mnie także nic. Zdaje Ci się że 1k to już ogarniasz itp ale tak jak ludzie piszą dojdzie niedługo mniej respektu dla maszyny i będziesz odkręcał manetkę śmielej. Wiem wiem napiszesz kto ma olej w głowie będzie okej ! i przyznam Ci rację tylko że jest mały problem

czasem na sekundę nasz rozsądek idzie gdzieś na bok a w ta sekundę może się dużo zdarzyć

Miałem ostatnio taką sytuację i spod świateł zachciało mi się ścigać ze sportowym autem, owszem nie miało szans lecz przestraszyłem się jednego iż w ferworze walki niechcący przytrzymałem manetkę na obrotach i przy zmianie na 2 poderwało przednie koło znacznie, przestraszyłem się ale wiem że ta sytuacja uczy czego nie robić następnym razem:D Nikogo nie chcę obrazić ale życzę Ci byś zrobił jeszcze przynajmniej 100tyś km na tym moto i mógł się później pochwalić ze zrobiłeś kolejne 100k

pooooozdrawiam:D a miała być to krótka wiadomość:D