Dzisiaj jest 07 czerwca 2025, 14:36

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

prośa o opinie i ...

Miejsce przeznaczone do ogólnych rozmów na temat motocykli Honda ;)

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika

Pochwały: 3
Motocykl: ZX-10R
Rok produkcji: 2007

Post » 03 sierpnia 2009, 14:39

Witam!!
No ja nie mam jak w SC-57 tego regulować bo jest wtrysk w 954 też ... Wszystko się samo reguluje a przynajmniej tak powinno .. Gdyby była możliwość modyfikacji mapy w kompie :jupi: coś pięknego .. no ale :|
Może świece już nie pierwszej młodości, może filtr powietrza ?? Trudno powiedzieć ...

Awatar użytkownika

Motocykl: HONDA Sc 33 97r
Rok produkcji: 0

Post » 03 sierpnia 2009, 15:28

Generalnie chodzi mi o to czy to rzecz normalna w 954 bo obiło mi się to o uszy i myśle czy zakupić moto czy szukać dalej, lecz jest w oryginale ale ma zgięty set prawy lekko co zastanawia czy plasiki nie były zmienione.... w sc 33 nigdy nie miałem z tym problemu a przebieg miała 50tyś no i uczyłem się na gumie latać nią więc dostałą po dupie. Zdziwko mnie złapało jak tą chmurę zobaczyłem...

[ Dodano: Pon Sie 03, 2009 3:32 pm ]
A i jeszcze jedna sprawa. z lewej strony słychać klekotanie jak by zaworów z prawej już prawie nic nie słychać. Możliwe?

[ Dodano: Pon Sie 03, 2009 3:33 pm ]
miki pisze:CZARN-Y, a pisałem, zwróć uwage na mojego fajera...

ponad 240km w jedną mańkę!!!!!
"Nie mów mi jak mam jeździć i żyć bo nie będziesz umierać za mnie..."

Awatar użytkownika

Pochwały: 6
Motocykl: 1000 RR HRC
Rok produkcji: 2007

Post » 04 sierpnia 2009, 07:33

Kopceniem sie nie przejmuj bo na czarno to nic zlego przy mocnym daniu w dupe kazda pusci dymka. Szary lub niebieski dym swiadczy o spalaniu oleju.
Mieszanke mozesz wyregulowac wgrywajac mape ale to sie wiaze ze zmianami PC a jak kupujesz PCIII to pasuje tez zmienic uklad wydechowy filtr itp wiec daj sobie spokoj.
Jesli mowisz ze masz krzywy prawy set to daj znac ja mam prosty.
Mowisz ze slyszysz klekotanie z lewej strony, jak na moje jest to zle wyregulowany exup, regulacja troche poprawi kulture praacy ale pamietaj ze zadne moto nie chodza juz tak jak Sc33.
Ogolnie moim zdaniem niektore sprawy wyolbrzymiasz za bardzo rozumiem ze chcesz kupic dobre moto ale to wszystko to sa moto uzywane skup sie na tym zeby rama silnik i zawiecha nie byly kombinowane bo to jest najwazniejsze do pewnej i bezstresowej jazdy. Ogladanie plastikow nie wiele Ci da bo czasem moto mogloby po mega dzwonie i ktos wymienil cale plastiki na oryginaly i nic nie zauwazysz ale na czesciach mechanicznych zawsze znajdziesz jakis slad.
Zreszta chyba wolisz zeby okazalo Cis ie ze masz malowany zbiornik niz skrzynie padnieta ?
Jak amsz cos w okolicach Rzeszowa do ogladniecia to daj znac, pomoge.

Awatar użytkownika

Motocykl: HONDA Sc 33 97r
Rok produkcji: 0

Post » 04 sierpnia 2009, 15:29

Wole zapytać bo tak jak mówisz jak usłyszałem na początku silnik to stwierdziłem że coś z nim nie tak po jeździe na sc33 :D Widzę teraz że to normalka.Zadatkowałem niebieską z lubartowa, Za wiecha wygląda na lalkę łożysk nie słychać, na felgach nie ma luzu ... Prosta rama, sprzęgło ładnie chodzi i biegi. Gość ma jeszcze czerwoną ale zdjął zbiornik i za dupek do lakieru lecz zdążył tylko zadupek polakierować ( dla mnie lepiej), ma ją złożyć i też ją będę rozkminiał pod względem tech. Którąś na pewno wezmę. Gość twierdzi że potrzebna mu kasa i musi którąś sprzedać lecz czerwona rozłożona i nie mógł na aukcji wystawić. Niebieską ponoć dl;a siebie robił: yoshimura, amorek skrętu, crash pady, rolki i odważniki w kolorze niebieskim, filtr KN, Alarm, wymienił filtr i olej no i cały kpl. plastików jest oryginalny bez jaki kol wiek pęknięć na czaszy czy gdziekolwiek. Szczerze nie widziałem u znajomych ładniejszej. Brak kasy był przy oględzinach więc nie mogłem sam zrobić rundy. Jeśli coś okażę się nie tak zobaczymy jak czerwona :)
"Nie mów mi jak mam jeździć i żyć bo nie będziesz umierać za mnie..."

Poprzednia

Wróć do Ogólne Dyskusje