Dzisiaj jest 07 czerwca 2025, 12:23

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Rosnące cyny paliw PROTEST

Miejsce przeznaczone do ogólnych rozmów na temat motocykli Honda ;)

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika

Pochwały: 32
Motocykl: 954,929 pora na 1000RR
Rok produkcji: 2001

Post » 27 stycznia 2012, 00:01

Gorzej jak do Euro waha bedzie po 10 i nie bedzie wiekszosci stac....:)
ZAPRASZAM na> www.zespoloxide.pl Podaj dalej

Awatar użytkownika

Pochwały: 1
Motocykl: --------------
Rok produkcji: 0

Post » 27 stycznia 2012, 10:36

wtedy to mam taka nadzieje ze juz cyrku z wiejskej razem z malpami by nie bylo.:) :diabel2:
http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... ok,1751715

Pamiętam kiedyś w wiadomościach jakiś był wywiad z szejkiem i on powiedział ze on odać może swoje złoża za darmo tylko zeby mu podatki nakładane na paliwo oddac:D Wiedział co mówi :dance:

Awatar użytkownika

Motocykl: było SC 57 B jest GIX 1000
Rok produkcji: 2008

Post » 28 stycznia 2012, 16:16

Myslałem że nic to nie da a jednak coś się dzieje http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia ... st,1752531

Motocykl: kawasaki zx 10r
Rok produkcji: 2006

Post » 28 stycznia 2012, 17:50

Jak dla mnie protestowac trzeba aby wyplaty byly wieksze bo paliwo i zywnosc jest tania tylko my Polacy za malo zarabiamy!!!!nastepna sprawa to kto w tym kraju chodzi do wyborow???najpierw glosuja a teraz strajkuja:)

Awatar użytkownika

Pochwały: 4
Motocykl: HONDA CBR 1000RR
Rok produkcji: 2004

Post » 28 stycznia 2012, 18:15

:wnerwiony: Tragedia i paranoja :wnerwiony: kiedyś sie robiło w sezon 10 tys. km na Jawie lub MZ-cie, bo było mnie stać. A teraz masakra totalna góra 2 tys. km na Bladym i to takie naciągane :wnerwiony: Fuck to naprawdę drażni, bo związek wraz z tym mają niskie płace, które ani rusz nie idą w górę jak to zafajdane paliwo :wnerwiony: Ja jestem za i takie protesty powinny w Warszawie posłom dać troszkę do myślenia :clap: :clap:

Post » 28 stycznia 2012, 18:24

Ostatnio w tvn jakis chory psychicznie polityk powiedzial ze mamy najtansze paliwa w europie:)i w sumie mial racje ,jednak debil nie powiedzial ile zarabiamy!!!chyba latwiej by bylo podniesc zarobki chodzby o 500 zl niz zmniejszyc ceny paliw!!!w hollandi zarabialem 1300euro.tankowalem za 50 euro i jezdzilem autem caly miesiac do roboty,300/400 euro na pyszne jedzonko i zostawalo mi 800 euro na zycie,w pl jade na debecie:):):)

Motocykl: Honda CBR 900RR Fireblade SC33
Rok produkcji: 1998

Post » 28 stycznia 2012, 18:54

emzeta pisze:Ostatnio w tvn jakis chory psychicznie polityk powiedzial ze mamy najtansze paliwa w europie:)i w sumie mial racje ,jednak debil nie powiedzial ile zarabiamy!!!chyba latwiej by bylo podniesc zarobki chodzby o 500 zl niz zmniejszyc ceny paliw!!!w hollandi zarabialem 1300euro.tankowalem za 50 euro i jezdzilem autem caly miesiac do roboty,300/400 euro na pyszne jedzonko i zostawalo mi 800 euro na zycie,w pl jade na debecie:):):)

popieram kolege !!! W polsce za malo zarabiamy na to zeby nienarzekac najnizsza krajowa w polsce to ledwo starcza na oplaty i zycie bez szalu.

W Holandii ceny opaliw sa wyzsze a najnizsza krajowa sie tez zarabialo i co stac mnie bylo na utrzymanie na godnym poziomie, oplacilem mieszkanie, zatankowalem Prelude do pelna i nie jezdzilem jak emeryt, kupilem jedznie, karte do telefonu i inne rzeczy jakie chcialem a bylo mnie stac na to zeby na FajeRRQ pojechac do Belgi na wycieczke czy do Paryza i czlowiek zyl i cieszyl sie zyciem !!! a tu co ?? bieda, syf kiła i mogiła, najlepsze rozwiazanie to chyba w polsce kopalnia. :wnerwiony: :wnerwiony: :wnerwiony: :wnerwiony: :wnerwiony: :wnerwiony: :wnerwiony: :wnerwiony:
MOTOCYKLE - Mój Ustrój, Mój Wybór, Moje Życie ....

Post » 28 stycznia 2012, 19:49

Internet dwa razy droższy niż w Wielkiej Brytanii czy Francji. Za średnią krajową pensję, płacąc za przejazd nielicznymi autostradami, stać nas na podróż przez 8,7 tysiąca kilometrów. Francuz przejedzie 36 tysięcy kilometrów, a Hiszpan 20 tysięcy - pisze "Wprost", który dotarł do danych Organizacji Współpracy Gospodarczej i Rozwoju.

>>>NBP: Banki naciągają Polaków
Przepłacamy też za banki - ukrywają one przed nami większość kosztów w swych regulaminach. Do tego w Polsce nie ma odpowiedniej konkurencji, więc darmowe konta, rozbudowane systemy internetowe, to u nas rzadkość.

Według "Wprost" Europejczycy płacą też mniej za leki. Firmy farmaceutyczne walczą o to, by wpisać swój produkt na listę refundowaną, bo wtedy lekarz częściej go przepisuje, a zyski rosną.

[ Dodano: Sob Sty 28, 2012 7:34 pm ]
http://www.youtube.com/watch?v=1oGFLpaGCxg Marcinkiewicz obnizyl ceny i po dwoch dniach CENZURA go z premierostwa:D

[ Dodano: Sob Sty 28, 2012 7:48 pm ]
Artykul w jednej z francuskich gazet...
Polska. Oto znajdujemy sie w swiecie absurdu.
Kraj, w ktorym co piaty mieszkaniec straciel zycie w drugiej wojnie swiatowej, ktorego 1/5 narodu zyje poza granicami kraju i w ktorym co 3 mieszkaniec ma 20 lat.
Kraj, ktory ma dwa razy wiecej studentow niz Francja, a inzynier zarabia tam mniej niz przecietny robotnik tu.
Kraj gdzie czlowiek wydaje dwa razy wiecej niz zarabia, gdzie przecietna pensja nie przekracza ceny (!)trzech par dobrych butow,
gdzie jednoczesnie nie ma biedy a obcy kapital pcha sie drzwiami i oknami.
Kraj, w ktorym cena samochodu rowna sie trzyletnim zarobkom a rownoczesnie trudno znalezc wolne miejsce na parkingu.
Kraj, w ktorym rzadza byli socjalisci, ale swieta koscielne sa dniami wolnymi od pracy.
Cudzoziemiec musi tu zrezygnowac z jakiejkolwiek logiki jesli nie chce stracic gruntu pod nogami.
Dziwny kraj, w ktorym z kelnerem mozna porozmawiac po angielsku, z kucharzem po francusku a z ekspedientem po niemiecku a z ministrem czy jakimkolwiek urzednikiem panstwowym tylko za posrednictwem tlumacza.
Polacy! Jak wy to robicie?

Awatar użytkownika

Pochwały: 32
Motocykl: 954,929 pora na 1000RR
Rok produkcji: 2001

Post » 28 stycznia 2012, 22:32

emzeta dorbze prawi...

wogole to kiedys za 50 zl lalem do frania i robilem hoho:)
a teraz za 50 to odpalic moto wrzucic 6stke i wrocicl;/
ZAPRASZAM na> www.zespoloxide.pl Podaj dalej

Awatar użytkownika

Pochwały: 4
Motocykl: CBR 900rr
Rok produkcji: 1998

Post » 28 stycznia 2012, 23:09

Ja polecam obejrzeć film "Nocna Zmiana". Jest na youtube jeszcze... Świetnie pokazuje gdzie stał tusk i pawlak gdy mogliśmy raz na zawsze pozbyć się starego systemu i ludzi z nim związanych.

PS: Winny tutaj jest cały system, który dalej trzyma starych ubeków i komuchów, którzy za komuny robili robili majątki na układach i przekrętach, potem na prywatyzacjach, a teraz świetnie się odnajdują w obecnym systemie. Zauważmy, że od lat 80tych środowisko polityczne praktycznie się nie zmienia. To hermetyczne środowisko trzymało i trzyma władzę, a układy dalej mają się dobrze.

Awatar użytkownika

Motocykl: --------------
Rok produkcji: 0

Post » 29 stycznia 2012, 00:49

prawda jest taka że trzeba pozbyć sie tych starych skorumpowanych przesiaknietych syfem systemu ludzi. :)

ale cos czuje ze sie pol narodu spotka nie dlugo przed wiejska:) i wywieziemy tuska na taczce pelnej gnoju;)

Motocykl: honda
Rok produkcji: 1997

Post » 29 stycznia 2012, 06:23

Panowie - nie jestem żadnym politycznym Xujem ale chodzi Mi o TO By My MOTOCYKLIŚĆI PRZYCZYNILI SIĘ do zmiany TEGO JEXXXNEGO USTROjU....
6pln za litr paliwa w stosunku do naszych zarobków....
Jeśli KTOŚ z Was zna osoby które mogły BY zorganizować, (STRAJK, PROPAGANDE, ITP.)
że My wszyscy jedziemy na wiejską Do Stolicy BY POKAZAĆ NASZĄ SIŁĘ....!!

[ Dodano: Nie Sty 29, 2012 5:24 am ]
ZRÓBMY TO!!!!!!!!!!!!!!!

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne Dyskusje