Dzisiaj jest 15 czerwca 2025, 09:59

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

zamiana f4 na sc28

Miejsce przeznaczone do ogólnych rozmów na temat motocykli Honda ;)

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Motocykl:

Post » 07 kwietnia 2012, 17:28

na razie jechałem na sc33 i było ok, a co do klasyka tez mi się tak wydaje bo jak patrze na allegro to takie zadbane nie dużo tańsze są od f4.

Co do tych przejechanych KM jak wiadomo to pojęcie względne w zależności kto jak dbał a tera silnik jest częścią zamienną więc nie będzie chyba tak źle ale czekamy na opinie innych:)

Awatar użytkownika

Pochwały: 4
Motocykl: CBR 900rr
Rok produkcji: 1998

Post » 07 kwietnia 2012, 19:31

Motocykl wszystko mówi o właścicielu. Jeśli te wszystkie dodatki i przeróbki robił ten właściciel to ja bym wziął Fajerka. Co do silnika, tak jak koledzy piszą, SC28/33 jest długodystansowcem wśród motocykli i słynie z niezawodności. W dodatku Fajerki potrafią być bardziej ekonomiczne niż F3 czy F4 ponieważ mają elastyczny silnik, niezbyt wysilony (porównując do innych w swojej klasie). Jazda w dłuższe trasy to bajka, a jak chcesz poszaleć to też mu mocy nie brakuje.

PS: Jak nie jeździsz z sakwami i chciałbyś sprzedać stelaże to jestem chętny :)

Pochwały: 5
Motocykl: CBR SC28
Rok produkcji: 0

Post » 08 kwietnia 2012, 06:44

Hej, Sam jestem posiadaczem SC28 '94. Co mogę napisać. Przejedź się, zobaczysz że zakochasz się od pierwszego metra i wtedy będziesz wiedział. Uważam go za super sprzęt. Jeśli faktycznie jest tak zadbany jak mówisz to ja bym się nie bał wiek wcale nie jest taki straszny ;)

PS. Wejdz na tę dobrą drogę ;D Jeszcze raz napiszę SC28 to super sprzęt.

Awatar użytkownika

Pochwały: 7
Motocykl: streetfighter

Post » 08 kwietnia 2012, 07:51

po fotach powiem tak jak bym miał kasę i miałbym wybierać między tymi dwoma sprzętami to brałbym sc28 bo bardziej mi się podoba chociaż to starsze moto .

Ps. jak co to chętny byłbym na klatę jak w rozsadnej cenie :)
i jak by ci nie leżała kiera to jeśli masz ółkę akcesoryjną to też jestem zainteresowany razem z przewodami

Pochwały: 5
Motocykl: CBR SC28

Post » 08 kwietnia 2012, 07:56

walek809 pisze:po fotach powiem tak jak bym miał kasę i miałbym wybierać między tymi dwoma sprzętami to brałbym sc28 bo bardziej mi się podoba chociaż to starsze moto .

Ps. jak co to chętny byłbym na klatę jak w rozsadnej cenie :)
i jak by ci nie leżała kiera to jeśli masz ółkę akcesoryjną to też jestem zainteresowany razem z przewodami

.... I juz rozbiera moto :D ... a kysz .... ;)

Motocykl:

Post » 08 kwietnia 2012, 09:33

no muszę was zmartwić bo jeśli kolega się zdecyduje z nią rozstać to nie będę jej rozbierał w tym cały jej urok, jeżdżę z torbami w wakacje mam zamiar jechać w góry, a jak moje miasto wskazuje jestem z pomorza. więc siatka na pewno się przyda, kierownica oryginalna chyba jest ale półka już poszła do żyda.
to że potrafi być bardziej ekonomiczna mogę potwierdzić ja mam f4 a brat tego co ma sc28 ma sc33 i pali mu mniej niż mi na tych samych dystansach. i on też przesiadł się z bandziora 2002 na sc33 z 96.

[ Dodano: Nie Kwi 08, 2012 9:35 am ]
Mikele pisze:Motocykl wszystko mówi o właścicielu. Jeśli te wszystkie dodatki i przeróbki robił ten właściciel to ja bym wziął Fajerka.

PS: Jak nie jeździsz z sakwami i chciałbyś sprzedać stelaże to jestem chętny :)

tak wszystko to robił obecny właściciel

[ Dodano: Nie Kwi 08, 2012 9:42 am ]
klatka była robiona u nas w mieście w warsztacie motocyklowym (chyba nie drogo), ten mechanik kiedyś na allegro tez wystawił swojego fajera całego w chromie, srebrnego, haftowane siedzenie, może kojarzycie:) piękna maszyna.

[ Dodano: Wto Kwi 10, 2012 8:47 pm ]
i co ma ktoś jeszcze swoje zdanie na ten temat? taki klasyk się więcej nie trafi a na ulicach śmiga dużo f4

Poprzednia

Wróć do Ogólne Dyskusje