Dzisiaj jest 11 sierpnia 2020, 03:02

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL cena dla forumowiczów 10zł info na PW

Problem z Obrotomierzem sc57a

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR1000RR SC57 2004-2007

Moderatorzy: maciekx, Tytus

 
Posty: 3
Rejestracja: 02 września 2008, 14:18
Lokalizacja: krasnik
Motocykl:
Rok produkcji: 0

Problem z Obrotomierzem sc57a

Post » 02 czerwca 2010, 21:09

witam jak w temacie mam honde cbr 1000 rr z 2005 r wersja eu , dokłądnie chodzi mi oto ze podczas jazdy zegary normalnie działaja , całe podświetlenie , predkoscomierz ok, tylko nieszczesna wskazowka od obrotów martwa , jak właczy sie zapłon skazowka skacze na na maxa i opada a po odpaleniu martwa , dodam ze zamontowany byl licznik biegow tylko jakis debil go wyrwal na parkingu , kostka sprawdzona miernikiem przejscia sa kabelik po liczniku biegow zaizolowane, przed wyrwaniem licznika biegow wszystko latalo ok

mam pytanie czy ktos sie juz spotkal z takim czyms moto lata tylko obrotow niema, moze jakies zwarcie sie zrobiło i cos się ujarało

 
Posty: 793
Rejestracja: 20 lipca 2008, 16:42
Lokalizacja: krasnysta
Pochwały: 22
Motocykl: w narzędziach to z 5x929
Rok produkcji: 2000

Post » 03 czerwca 2010, 09:19

Ktoś pisał o problemie obrotomierza. Musisz sprawdzić sygnał (najlepiej oscyloskopem) przewodu żółto/zielonego przy wejściu do zegara. Powinny być piki napięciowe o wartości szczytowej ok 10V i częstotliwości narastającej wraz z obrotami silnika. Można sprawdzić czy jest jakikolwiek sygnał multimetrem analogowym, nie da to jednak dokładnego odczytu rzeczywistej wartości a jedynie obraz jakiegokolwiek sygnału. Jeśli jest ok to problem leży we wnetrzu zegara
wciąż zajmuję się serwisem

 
Posty: 3
Rejestracja: 02 września 2008, 14:18
Lokalizacja: krasnik
Motocykl:
Rok produkcji: 0

brak obrotomierza

Post » 10 czerwca 2010, 16:52

Witam ponownie, dorwałem się do oscyloskopu i pomiar na zapalonym moto 0,1v a na zgaszonym 1,09 , dodam ze zegary były podpięte. Przejscie z modułu jest co moze byc przyczyną.

Pozdrawiam

 
Posty: 13
Rejestracja: 22 kwietnia 2009, 12:42
Lokalizacja: Nowa Dęba
Motocykl: Honda CBR 1100 Blackbird
Rok produkcji: 0

Post » 10 czerwca 2010, 21:19

Jak miałeś podpiety wyświetlacz? Nie możesz mieć 0V na zapalonym silniku, tam jest przebieg prostokątny. Sprawdź sobie napierw czy przewód jest cały, czy nie jest przerwany. Najłatwiej multimetrem, obroty przewód zółto/zielony. Daj znać czy jest cały przewód.

 
Posty: 3
Rejestracja: 02 września 2008, 14:18
Lokalizacja: krasnik
Motocykl:
Rok produkcji: 0

Post » 11 czerwca 2010, 09:00

Witam jak odciołem zółto zielony to z ecu napiecie sie pojawiło na mierniku jakies 9,5 do 10v jak dodaje gazu to sie zmienia napiecie

 
Posty: 2
Rejestracja: 09 maja 2011, 16:30
Lokalizacja: Aleksandr
Motocykl: Honda CBR1000RR
Rok produkcji: 2004

Post » 09 maja 2011, 16:39

Witam!
Mam ten sam problem z obrotomierzem. Elektryk sprawdzał przejścia i jest ok, ale nie potrafił zlokalizowac czujnika w silniku. Jeśli ktoś wie gdzie znajduje sie czujnik obrotomierza to byłbym wdzięczny za info. :(

 
Posty: 3403
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post » 09 maja 2011, 17:07

Kolego Powitalnia najpierw sie klania hihi:
Oddam nerkę za cbr :)

 
Posty: 2
Rejestracja: 09 maja 2011, 16:30
Lokalizacja: Aleksandr
Motocykl: Honda CBR1000RR
Rok produkcji: 2004

Post » 09 maja 2011, 20:39

ok.sorki a wiec witam jeszcze raz wszystkich i dzieki z gory za jakies odpowiedzi na temat tego obrotomierza.

 
Posty: 2
Rejestracja: 25 września 2018, 10:03
Motocykl: 1000rr sc 57
Rok produkcji: 2004

Re: Problem z Obrotomierzem sc57a

Post » 11 października 2018, 22:09

Witam tez mam problem z obrotomierzem :-/ czy ktoryś z kolegów powie mi z kąd bierze sie sygnał do obrotomierza? Z gory dziekuje ;-)


Wróć do Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości