pytanie czysto teoretyczne
Bo jakby nie patrzeć taki motocykl nie będzie mógł uczestinczych z pewnością w superstockach , i w sbk chyba tez nie .
Ze względu na zbyt mocne zmodyfikowanie .
Dwa ze do nawet treningow bylby srednio praktyczny bo pewnie cala elektronike trzeba by bylo przeniesc na doł , lub w bok A to przy glebie odrazu by szlo do pana boga .
Chociaz pewno i tak dało rade by cos wymyslec
A ja porostu lubię grzebać w motorku i dumać tak się zastanawiam co by było gdyby było .
[ Dodano: Nie Cze 10, 2012 3:49 pm ]
CENZURA co za gowno napisałem temat na 2 strony a4 i mi usuneło wrrr
[ Dodano: Nie Cze 10, 2012 4:36 pm ]
Dobra to jeszcze raz
Wiec tak
o czym dumam i dlaczego . Jak mowielem to sa wydumki jak narazie .
Ale mozliwe do zrobienia akurat z carbonu moge zrobic prawie wszystko , no nie bede pisał ze rame czy wachacz . Ale rzeczy nie potrzebujace precyzji nasa
.
Wiec o czym mysle .
Analizujac rc211 i sc57b doszedłem do wniosku ze sa jako tako na slepego oko podobne motory .
http://bikeglam.com/wp-content/uploads/ ... RC212V.jpg
http://www.speedzilla.com/forums/attach ... 211v_c.jpg
I mozna by bylo pare roznic zmienic w sc57 , kosztowało by to mnie i jeszcze pare osob ogrom pracy .
Ale mysle ze jest to wykonalne . Ale czy jest sens z pewnoscia nie ma . Bo po co jak ta kase mozna wpakowac i kupic nowszy szybszy motor
Ale analizujac ze czlowiek chce sie pobawic to mozna .
Pierwsze co mi przychodzi na mysl to zmiana miejsca baku , Dac go poprostu nizej , jak najnizej . Najlepiej pod siedzenie .
Przez to obnizymy mocno srodek ciezkosci a dwa bedziemy mieli miejsce na duzy airobox
Nawet bardzo duzy .
Patrzac na zdjecie rcv widze ze zbiornik jest zrobiony z amelinium

. Ja bym go zrobił z carbonu . Mysle ze carobn nie jest stosowany w motocyklu moto gp ze wzgledu na paliwo . Poprostu zzarło by kazdy rodzaj zywicu w tym zbiorniku .
Dobra lece dalej
nie mamy zbiorniku to mozna zrobic duzy airbox ,Bardzo duzy . jak juz bedzie duzy airobox mysle ze wypadalo by zrobic inny snorkel . Taki jak w rcv przychodzacy pod owiewka , albo cos jak w kawie 12stce czy 9cte . Zeby przy zasysaniu powietrza wciagało małe dzieci . To rodzi problem . Jak to wyregulowac . Z pewnoscia nie obejdzie sie bez bazzaza . W sumie to dobra inwestycja jest mysle , za 4 tys zl za nowego , uzywke pewnie idzie znalesc taniej mamy kontrole trakcji , qiuc shiifter i sterowanie paliwem .
Okej da chyba rade zrobic airbox , zbiornik pod dupa , wiekszy wlot powietrza do airboxu . Przez co bedzie trzeba zmodyfikowac czache jakby nie patrzec .
I odrazu by mozna by bylo wyrzucic swiatła i wstawic cos ala endurance
Teraz wydech , ta biegnaca przez cały motocykl rura do zadupka nie wiem czy to jest najlepszy pomysl . Wiec wypadalo by go zmodyfikowac jakw sc59 lub cos w ten desen , Odrazu obniza nam sie srodek ciezkosci i mocno waga . Przez to zrobi sie pewno goraco i tloczno a juz tam jest tłoczno patrzac na foty .Ale nie grzeje nam amorka tylnego . Kurde ale czy to bedzie takie super dla silnika ciezko powiedziec nie wiem . duzo krotszy uklad wydechowy . Zakladajac ze mamy nisko wypuszczony wydech tuz przy owiewce ,
Drugia opcja , wydech wypadalo by owinac bandazem jakims bazaltowym . Z tego co widze na zdjeciu elegnacko grzeje on chlodnice .Super naprawde super mysle ze to jest .
Mozna by bylo zmodyfikowac tylny zadupek . zrobic go barodz mały jak w 212 .
Gdzies by wypadalo upchnac kable wszystkie i komputry . Akumulator najlepiej na sam dol ,po wszystkich modyfikacjach bedzie
2 kg wysoko a 2 kg na samym dole z pewnoscia zrobi roznice
Kurde strasznie zaluje ze nie mialem byc na tej wystawie i przyjzec sie jej z bliska
http://www.youtube.com/watch?v=llaFrOHYLSc
Kasy na takie bajery jak zawiecha ohlinsa nie bede raczej posiadał . Ale wklad albo sprezyny progresywne na tył i przod to nie jest taki wydatek ogromny mysle .
Ogolnie zapraszam do dyskusji wszelkie uwagi mile widziane Narazie to tylko zwykle wydumki jak juz wspomnialem