Dzisiaj jest 12 listopada 2019, 03:35

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL cena dla forumowiczów 10zł info na PW

Wyłacza zapłon podczas jazdy

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR1000RR SC59 2008-2016

Moderatorzy: maciekx, Tytus

 
Posty: 84
Rejestracja: 22 kwietnia 2010, 01:23
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 3
Motocykl: 1000RR
Rok produkcji: 2005

Wyłacza zapłon podczas jazdy

Post » 29 kwietnia 2014, 10:50

Witam, panowie mam spory problem, podczas jazdy jak bardzo obciazam motor po wyjsciu z zakretu np na 3-biegu wychodzac z zakrety wyjezdzajac na prosta majac 6tys. obr. dochodze do 10tys.obr. i nagle odcina calkowicie zapłon motor gasnie;/ tak jest tez na 2 biegu(8tys.obr) co to moze byc? , wymontowalem juz quickshiftera bo myslalem ze on cos wadzi, wymontowałem z-bomba(modul irc) i dalej nic, miał ktos kiedys taki problem? Mam jeszcze PCV sprobuje go tez wyrzucic zobacze czy cos to zmieni ale raczej nie, montowalem tez rolgaz ale to chyba nie ma nic z tym wspolnego.
Dzieki wielkie za informacje, dziwna sprawa bardzo.

Awatar użytkownika
 
Posty: 270
Rejestracja: 20 maja 2008, 23:24
Lokalizacja: Leżajsk/Wiedeń
Pochwały: 4
Motocykl: SC28,SC33,SC57b,CR250, SC59/08, SC59/2012
Rok produkcji: 2012
Samochód: A5

Re: Wyłacza zapłon podczas jazdy

Post » 30 kwietnia 2014, 10:16

hmmm, stopka nie rozlacza zaplonu? to mi pierwsze przyslo na mysl.

Awatar użytkownika
 
Posty: 677
Rejestracja: 01 października 2011, 08:51
Lokalizacja: Śląsk Bytom
Pochwały: 7
Motocykl: 1000rr sc57a
Rok produkcji: 4

Re: Wyłacza zapłon podczas jazdy

Post » 30 kwietnia 2014, 12:13

najprostsza sprawa jak jony pisał czujnik stopki mógł zaniemóc choć to by raczej częściej i w różnych przypadkach drogowo dziurawych mogło się objawiać, kolejną rzeczą jest kill switch guzik od gaszenia moto
a na deser zostaje czujnik wyglebienia
kup jakiś impregnat w sprayu do styków elektrycznych i zalej czujnik stopki wszystko co masz przy prawej kierownicy
znajdź sposób na pominięcie czujniku pochyłu i próbuj
z tego co wypiołeś to quick shifter wyłącza zapłon na chwilę

 
Posty: 84
Rejestracja: 22 kwietnia 2010, 01:23
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 3
Motocykl: 1000RR
Rok produkcji: 2005

Re: Wyłacza zapłon podczas jazdy

Post » 30 kwietnia 2014, 22:47

Widzicie, stopke to od raz omijam bo wlasnie dzialo by sie to wtedy jak jezdze po jakich dziurach a tutaj centralnie jak dodaje gazu i to zawsze przy 8tys obr albo 10tys, PCV wypialem dalej nic, obczajalem jak to sie zachowuje na pierwszym biegu i rzeczywiscie jade klade pelna pyte dochodze do 8tys i nagle jeb zapolon odciety :( juz brak pomyslu :(


Wróć do Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość