Dzisiaj jest 18 listopada 2019, 02:38

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL cena dla forumowiczów 10zł info na PW

Kontrolka rezerwy paliwa

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR1000RR SC59 2008-2016

Moderatorzy: maciekx, Tytus

 
Posty: 75
Rejestracja: 18 lutego 2009, 17:12
Lokalizacja: Gdansk
Motocykl: SC 59
Rok produkcji: 2010

Kontrolka rezerwy paliwa

Post » 30 marca 2009, 10:32

Kontrolka rezerwy powinna zapalac sie przy 3,5 litra u mnie dzieje sie to kiedy w baku jest jeszcze conajmniej 7 litrow.
Czy ktos ma podobny problem?

Awatar użytkownika
 
Posty: 140
Rejestracja: 02 stycznia 2008, 12:10
Lokalizacja: Katowice
Motocykl: CBR 1000 rr SC-59
Rok produkcji: 2008

Post » 30 marca 2009, 15:22

Kolego u mnie zapala się jak mam ok 4l w zbiorniku.Może masz coś z czujnikiem nie tak

Awatar użytkownika
 
Posty: 40
Rejestracja: 10 stycznia 2009, 00:06
Lokalizacja: PGN
Motocykl: CBR 1000 RR
Rok produkcji: 2008

Post » 30 marca 2009, 19:46

u mnie jest podobnie jak u Mike RR, w baku mam około 4 litrów.
Oczywiście to tylko spekulacje, halucynacje, paranoja i teoria spiskowa, ale temat trzeba podjąć....

Awatar użytkownika
 
Posty: 197
Rejestracja: 09 sierpnia 2008, 18:10
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 1
Motocykl: Honda CBR 1000RR SC59
Rok produkcji: 0

Post » 30 marca 2009, 20:08

miloch pisze:u mnie jest podobnie jak u Mike RR, w baku mam około 4 litrów.

Potwierdzam

Awatar użytkownika
 
Posty: 13
Rejestracja: 25 maja 2009, 21:55
Lokalizacja: WROCŁAW
Motocykl: HONDA CBR1000RR SC59
Rok produkcji: 2008

Post » 31 maja 2009, 02:42

To napewno jest cos nie tak ? Bo u mnie rowniez rezerwa zapala sie przy około 4 litrach w baku .

 
Posty: 75
Rejestracja: 18 lutego 2009, 17:12
Lokalizacja: Gdansk
Motocykl: SC 59
Rok produkcji: 2010

Post » 01 czerwca 2009, 08:35

W zasadzie to mi wcale nie przeszkadza bo juz wiem ile moge przejechac.

Awatar użytkownika
 
Posty: 13
Rejestracja: 25 maja 2009, 21:55
Lokalizacja: WROCŁAW
Motocykl: HONDA CBR1000RR SC59
Rok produkcji: 2008

Post » 01 czerwca 2009, 10:40

W zasadzie to Ci zazdroszcze . Ty przynajmniej gdzies na tej swojej rezerwie dojedziesz :D . Bo mi ostatnio moje 4 litry nie starczyły zeby dojechac do stacji :P . A tak powaznie jak masz moto na gwarancji to pedz na servis niech sprawdza co jest grane .

 
Posty: 75
Rejestracja: 18 lutego 2009, 17:12
Lokalizacja: Gdansk
Motocykl: SC 59
Rok produkcji: 2010

Post » 01 czerwca 2009, 11:51

To nie jest uciazliwe. Po 2-3 litrach na rezerwie zaczynam sie rozgladac za stacja.

Awatar użytkownika
 
Posty: 21
Rejestracja: 18 grudnia 2008, 17:53
Lokalizacja: Polska
Motocykl: Fireblade
Rok produkcji: 2008

Post » 30 września 2009, 23:40

A oco kaman z tym odliczaniem na liczniku po zapaleniu się rezerwy?

Awatar użytkownika
 
Posty: 197
Rejestracja: 09 sierpnia 2008, 18:10
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 1
Motocykl: Honda CBR 1000RR SC59
Rok produkcji: 0

Post » 01 października 2009, 09:31

Jacek Zgorzelec pisze:A oco kaman z tym odliczaniem na liczniku po zapaleniu się rezerwy?

Odlicza ile spaliłeś paliwa z tej rezerwy.

Awatar użytkownika
 
Posty: 21
Rejestracja: 18 grudnia 2008, 17:53
Lokalizacja: Polska
Motocykl: Fireblade
Rok produkcji: 2008

Post » 01 października 2009, 20:59

Czyli teoretycznie jak dojdzie do 4 to powinienem stanąć ze względu na Saharę w zbiorniku? Nigdy nie dopuściłem do tego żeby doszło do 2 litrów z rezerwy bo wcześniej miałem Kawałsraki ZX6R z 99r która robiła mi figle na trasie bo kończyła się bajura :) a spacery z motorem do najbliższej stacji nie należały do przyjemności he he he

Awatar użytkownika
 
Posty: 197
Rejestracja: 09 sierpnia 2008, 18:10
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 1
Motocykl: Honda CBR 1000RR SC59
Rok produkcji: 0

Post » 02 października 2009, 10:54

Ja testowałem rezerwę do 3 litrów i nadal dało się kłaść sprzęta. Pewnie dlatego nadal zostaje w baku bajura, żeby nie zgasł nagle w złożeniu i do 3,5 można było śmiało śmigać.

Następna

Wróć do Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości