Dzisiaj jest 19 listopada 2019, 15:54

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL cena dla forumowiczów 10zł info na PW

Nie moge odpalić mojej SC 59 pomóżcie

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR1000RR SC59 2008-2016

Moderatorzy: maciekx, Tytus

 
Posty: 5
Rejestracja: 04 stycznia 2010, 22:28
Lokalizacja: bielsko b
Motocykl: honda cbr 1000 sc59
Rok produkcji: 2008

Nie moge odpalić mojej SC 59 pomóżcie

Post » 04 stycznia 2010, 23:24

Kupiłem SC59 nie moge jej odpalić, nie mam licznika, mam całą instalacje, nie mam także najprawdopodobniej jakiegoś czujnika pionu.Czy brak licznika i czujnika może powodować nie odpalanie motoru? Jak ją próbowałem odpalić silnik kreci ale nie słysze brzęczenia pompy paliwa.Dodatkowo podam moj nr gg jakby ktos mial ochote napisac 3149971
dzieki za wszelka pomoc
pozdrawiam
adrian

Awatar użytkownika
 
Posty: 1877
Rejestracja: 19 lutego 2007, 14:56
Lokalizacja: Katowice
Pochwały: 9
Motocykl: Honda Fireblade CBR1000RR SC59 REPSOL C-ABS
Rok produkcji: 2009
Samochód: Honda Civic TYPE-R FN2 CW

Post » 04 stycznia 2010, 23:35

ewidentnie nie masz podlaczonego/odpowiednio przykreconego czujnika przechylu bedacego pod licznikiem (na srodku czaszy) - wszystko w temacie

 
Posty: 5
Rejestracja: 04 stycznia 2010, 22:28
Lokalizacja: bielsko b
Motocykl: honda cbr 1000 sc59
Rok produkcji: 2008

Post » 04 stycznia 2010, 23:38

a jak czujnik bede miec to wystarczy czy musze tez miec licznik ? dzieki pozdrawiam
adrian

Awatar użytkownika
 
Posty: 128
Rejestracja: 27 stycznia 2009, 22:31
Lokalizacja: Lublin
Motocykl: 1000 RR
Rok produkcji: 7

Post » 04 stycznia 2010, 23:46

Jakbys wiedzial ktore to chyba wystarzczy polaczyc odpowiednie przewody i czijnik niepotrzebny. A co do zegarow to nie wiem roznie to bywa

Awatar użytkownika
 
Posty: 549
Rejestracja: 19 marca 2009, 22:10
Lokalizacja: Lublin /
Pochwały: 6
Motocykl: była sc50, jest sc57b
Rok produkcji: 2007

Post » 05 stycznia 2010, 02:24

tak jak pisałem Ci na gg. Spróbuj dostać gdzieś na allegro czujnik przechyłu i po podłączeniu powinno wszystko działać. Niestety jak obejść czujnik to Ci nie powiem. Może koledzy co stunt trenują będą wiedzieli coś więcej na http://www.stuntpoland.com.pl/showthrea ... chy%C5%82u

Awatar użytkownika
 
Posty: 718
Rejestracja: 10 stycznia 2008, 18:23
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 6
Motocykl: 1000 RR HRC
Rok produkcji: 2007

Post » 05 stycznia 2010, 08:45

W 954 trzeba bylo polaczyc dwa skrajne rpzewody i dzialalo bez czujnika. Bez zegarow sprzet powinein Ci odpalic ale z tego co wiem to bez czujnika przechylu moto Ci raczej nie zakreci nawet ? ale moge sie mylic

Awatar użytkownika
 
Posty: 712
Rejestracja: 23 czerwca 2009, 10:54
Lokalizacja: Połaniec
Motocykl: CBR 1000RR SC59 white :)
Rok produkcji: 2014

Post » 05 stycznia 2010, 12:27

Zakręci zakręci !! ale pompka Paliwa nie zadziała, i nie bedzie iskry czy tam napięcia na wtryskiwaczach juz nie pamiętam. w każdym bądź razie jakbys miał zegary podpiete bez tego czujnika po wlaczeniu zapłonu nie swieciłaby sie kontrolka HISS (powinna sie swiecic jakas sekunde 2 moze). Bez zegarów powinna Ci spokojnie odpalic najlepiej jak koledzy pisza kup czujnik przechyłu i zamontuj, a jesli nie to sprobuj samymi przewodami. pozdrawiam

 
Posty: 5
Rejestracja: 04 stycznia 2010, 22:28
Lokalizacja: bielsko b
Motocykl: honda cbr 1000 sc59
Rok produkcji: 2008

Post » 07 stycznia 2010, 21:48

witam zrobilem jak powiedzieliscie zwarlem dwa skrajne przewodu i sc59 odpalil musze wipic jakies piwko z radosci jeszcze raz dzieki pozdrawiam adrian
adrian

Awatar użytkownika
 
Posty: 327
Rejestracja: 18 października 2008, 23:40
Lokalizacja: Wroclaw
Pochwały: 1
Motocykl: CBR929
Rok produkcji: 2001

Post » 08 stycznia 2010, 14:11

nie wypic piwko tylko wyslij poczta Rudiszowi 8-ioPAK

Awatar użytkownika
 
Posty: 155
Rejestracja: 22 września 2009, 00:50
Lokalizacja: Bytom
Pochwały: 1
Motocykl: Yamaha Xmax 400
Rok produkcji: 2015
Samochód: Audi A3

Post » 13 grudnia 2010, 15:56

U mnie w 929 nie zakręcił silnik jak mnie przeważyło przy skręcaniu na duże wzniesienie z pasażerem... moto utrzymałem na nodze.. :) ale zgasło i nie chciał zakręcić...

Awatar użytkownika
 
Posty: 712
Rejestracja: 23 czerwca 2009, 10:54
Lokalizacja: Połaniec
Motocykl: CBR 1000RR SC59 white :)
Rok produkcji: 2014

Post » 13 grudnia 2010, 22:48

pewnei z tego wszystkiego zostawiłes na biegu :P

Awatar użytkownika
 
Posty: 155
Rejestracja: 22 września 2009, 00:50
Lokalizacja: Bytom
Pochwały: 1
Motocykl: Yamaha Xmax 400
Rok produkcji: 2015
Samochód: Audi A3

Post » 13 grudnia 2010, 23:33

Tak też w sumie może było :)
Stało się w chorwacji ,ruszyłem powoli ze świateł i zaraz skręt w prawo pod duży nachył... i mnie przeważyło... ;) za mną autobus i w szoku byłem przez chwilę...


Wróć do Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości