Dzisiaj jest 12 listopada 2019, 03:17

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL cena dla forumowiczów 10zł info na PW

Rezerwa gaśnie po kilkuset metrach

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR1000RR SC59 2008-2016

Moderatorzy: maciekx, Tytus

 
Posty: 2
Rejestracja: 31 marca 2011, 21:38
Lokalizacja: Łódź
Motocykl: Honda Fireblade SC59
Rok produkcji: 2008

Rezerwa gaśnie po kilkuset metrach

Post » 31 marca 2011, 22:14

Hej,

Jest to mój pierwszy post na forum więc WITAM WSZYSTKICH !!

Od 2 dni jestem szczęśliwym posiadaczem bladego SC59 z 2008. Nówka sztuka, śmigana wyłącznie przeze mnie :).

A że to powitanie to wypada życzyć wszystkim taniego paliwa i dobrych dróg, czyli tego czego akurat u nas nie ma :).

Mam pytanie odnośnie kontrolki rezerwy. Otóz u mnie, po zatankowaniu, kontrolka gaśnie dopiero po przejechaniu kilkuset metrów. Czy to normalny objaw ? Tankowałem na razie 2 razy (bo skręciłem dopiero 300 km) i za każdym razem było tak samo. W poprzednich motocyklach (FZ6 i FZ1) rezerwa gasła od razu po zatankowaniu i włączeniu zapłonu.

Awatar użytkownika
 
Posty: 85
Rejestracja: 04 grudnia 2010, 19:38
Lokalizacja: Łańcut
Motocykl: byl SC59 ale niedlugo znowu bedzie:)
Rok produkcji: 0

Post » 31 marca 2011, 22:19

spoko nie dygaj ja mam tak samo kwestia przyzwyczajenia:) :diabel2:

 
Posty: 2
Rejestracja: 31 marca 2011, 21:38
Lokalizacja: Łódź
Motocykl: Honda Fireblade SC59
Rok produkcji: 2008

Post » 31 marca 2011, 22:23

Biceps51, Dzięki, od razu mi lepiej :)

Awatar użytkownika
 
Posty: 2
Rejestracja: 24 listopada 2010, 01:29
Lokalizacja: Londyn
Motocykl: SC59
Rok produkcji: 0

Post » 20 kwietnia 2011, 00:14

W nowych bladych tak jest. Sam na początku myślałem że mi czujnik padł.

 
Posty: 74
Rejestracja: 25 lipca 2009, 18:20
Lokalizacja: małopolsk
Motocykl: SC59
Rok produkcji: 2007

U mnie jest tak samo>>>

Post » 20 kwietnia 2011, 11:47

U mnie jest tak samo.....

 
Posty: 420
Rejestracja: 15 kwietnia 2011, 14:38
Lokalizacja: OGL
Pochwały: 5
Motocykl: S1000RR
Rok produkcji: 2012

Post » 20 kwietnia 2011, 21:55

u mnie tez tak jest

Awatar użytkownika
 
Posty: 1877
Rejestracja: 19 lutego 2007, 14:56
Lokalizacja: Katowice
Pochwały: 9
Motocykl: Honda Fireblade CBR1000RR SC59 REPSOL C-ABS
Rok produkcji: 2009
Samochód: Honda Civic TYPE-R FN2 CW

Post » 27 maja 2012, 20:21

bo jak jest ustawione ze ma sie resetowac samoczynnie licznik po zatankowaniu (tylko w przypadku wczesniejszej rezerwy) to dopiero sie wylaczy w czasie jazdy i zresetuje licznik , jak to sie wylaczy to bedzie normalnie :)
Oficjalny Sklep FIREBLADE.PL -> http://sklep.fireblade.pl
Wydechy Taylormade Racing USA -> http://racetaylormade.pl

 
Posty: 420
Rejestracja: 15 kwietnia 2011, 14:38
Lokalizacja: OGL
Pochwały: 5
Motocykl: S1000RR
Rok produkcji: 2012

Post » 27 maja 2012, 20:51

a co to jest jak sie zaswieci rezerwa to na dole błykaja cyferki 02, 04, itd

Awatar użytkownika
 
Posty: 1877
Rejestracja: 19 lutego 2007, 14:56
Lokalizacja: Katowice
Pochwały: 9
Motocykl: Honda Fireblade CBR1000RR SC59 REPSOL C-ABS
Rok produkcji: 2009
Samochód: Honda Civic TYPE-R FN2 CW

Post » 27 maja 2012, 20:56

to ilosc spalania benzyny od zaswiecenia rezerwy 0.1L... niby rezerwy jest ok 4litry i tyle powinno sie tam max pokazac
Oficjalny Sklep FIREBLADE.PL -> http://sklep.fireblade.pl
Wydechy Taylormade Racing USA -> http://racetaylormade.pl

 
Posty: 420
Rejestracja: 15 kwietnia 2011, 14:38
Lokalizacja: OGL
Pochwały: 5
Motocykl: S1000RR
Rok produkcji: 2012

Post » 27 maja 2012, 21:44

tez mnie sie tak zdawało ale wolałem nie probowac zeby pompy nie zajechac

 
Posty: 12
Rejestracja: 11 czerwca 2007, 18:52
Lokalizacja: katowice
Motocykl: SC59
Rok produkcji: 2008

Post » 10 czerwca 2012, 12:19

Tytus pisze:bo jak jest ustawione ze ma sie resetowac samoczynnie licznik po zatankowaniu (tylko w przypadku wczesniejszej rezerwy) to dopiero sie wylaczy w czasie jazdy i zresetuje licznik , jak to sie wylaczy to bedzie normalnie :)


Nie, zawsze gaśnie po kilkudziesięciu sek, niezależnie od ustawienia kasowanie. Chodzi o to żeby kontrolka miała inercję w zapalaniu i nie mrugała w przypadku granicznych wartości. Kiedyś jeździłem czinkłe i tam rezerwa migała przez kilkadziesiąt km od wolnych mrugnięć po coraz szybsze aż do całkowitego zapalenia. Tutaj jak się zaświeci to już nie zgaśnie przy chwilowych wahnięciach poziomu.

Tytus pisze:to ilosc spalania benzyny od zaswiecenia rezerwy 0.1L... niby rezerwy jest ok 4litry i tyle powinno sie tam max pokazac


trzeba przetestować :)

 
Posty: 12
Rejestracja: 01 czerwca 2012, 20:01
Lokalizacja: Stargard
Motocykl:

Post » 18 czerwca 2012, 12:49

w gixie tez tak mam

Następna

Wróć do Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość