Nie wiem jak w 954 ale ona jest lekka, dzika i mocna i na pewno lepiej pójdzie z 2jki jak sc57a która przy fabrycznych 40zębach jest niemożliwa do postawienia (dla mnie).
Uważam jednak że oprócz techniki duże znaczenie ma też waga kierującego. Ja ważę 90kg i mam większość masy w tłowiu i rękach co na pewno utrudnia sprawę postawienia na koło. Jak usiądę bardziej z tyłu to ciężar z tłowia pójdzie na kierownice, zaś jak usiądę przy baku to dociążam całym ciałem. Mi idzie sc57a przy mojej wadze z jedynki przy 7 tyś ale i tak jest ciężko. Jadąc ze stałą prędkością 7tyś obrotów zamkniecie i odkręcenie gazu nie pomoże, na koło pójdzie dopiero jak dynamicznie przyśpieszę do tych 6-7 tyś i dopiero szarpnę manetką. Tak więc o dwójce nie ma mowy w moim przypadku, tyle że ja nie praktykuje gumowania a jak próbowałem to bez szarpania kierownicą.
Ale są róźne motocykle i różni ludzie. Raz widziałem gościa na 929 co ledwo co ruszył, szarpną kierą i na moje oko z 3 tys postawił z jedynki. Tyle że on miał ze 160cm wzrostu i z 55kg wagi