marcinSC33 pisze:Ja na SC57A zrobiłem w 3 sezony ok.40.000km.
Awarie, które miałem:
- spalony alternator (wymiana na nowy z zamiennika Electrex World ok.550zł),
- przekłamujący licznik, zaniżający prędkość bardzo znacznie - po bojach z ASO wymieniony na nówkę za free,
- wyciek spod dekla sprzęgła minimalny (brak silikonu pod wiązką elektryczną) pierdoła usunięta we własnym zakresie za 10zł,
Motocyklem jezdziłem 50/50 turystyka często z Żoną / Tory gokartowe i jakieś wariacje po okolicy. Dbałem o niego bardzo jak o każde moje moto, nie było mowy o katowaniu na zimnym, oszczędzaniu na płynach olejach, serwisie. Nic niepokojącego się nie działo choć w momencie sprzedaży sprzęgło chodziło na pewno głośniej niż w nówce.
Jak chodzi o zużycie oleju to mój motocykl nie zawsze jezdził na dwóch kołach i zawsze zalewałem ponad stan (pełne okno). Między wymianami co 6000km (zawsze Motul 300V) dolewałem do 0,5l oleju (w okresie jak był wyciek spod dekla minimalny zanim się kapnąłem dolałem 1l).
Jeśli kupisz zadbaną sztukę to jest to raczej bezawaryjne oprócz elektryki tzn ładowania moto. Jeśli kupisz strupa to jak każdy będzie ten sprzęt tworzył mity o awaryjności - wczoraj byłem u znajomego mechanika akurat skrzynię robił w SC57A (wspominał , że to już co najmniej druga od zeszłego roku w poprzedniej rozleciało się na części koło zębate i zrobiło mielonkę).
Pozdrawiam
Wróć do Ogólne (CBR1000RR SC57)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości