» 05 stycznia 2014, 23:23
A
Ładny opis i miły gest, że sprzedający trzyma faktury na dokonane naprawy. Warto zapytać jaki olej i klocki zostały dołożone do moto. Łatwy sposób na sprawdzenie świadomości jeźdźca i to czy faktycznie robi jak mu mówią czy motocykl serwisuje świadomie mając na uwadze jego dobro, a nie zawsze "dobre" widzi mi się mechanika. Nie mam obiekcji co do power commandera, ale nie ma co ukrywać, że taki gadżet może sugerować większe obciążenie eksploatacyjne motocykla.
Łącznik pługa jest pomalowany w kolor. o ile się nie mylę fabrycznie jest on nielakierowany (czarny). Może to sugerować lakierowanie dolnych owiewek (wloty/kratki we wlotach powietrza pod czachą również malowane w kolor, czemu?). Jaki był tego cel. Jak poważne były uszkodzenia? Napis HONDA na dolnej prawej owiewce jest widocznie "dociągnięty". Po ponownym założeniu?
Cena na ten rocznik nie jest niska więc albo jest specjalnie zawyżona labo faktycznie motocykl mial tylko małą przygodę i warto się nad nim zastanowić.
B
Tu cena z kolei relatywnie niewysoka jak na ten rocznik. Powinna wzbudzać wzmożone zainteresowanie.
Dość niski przebieg. Możliwy, ale czy prawdziwy? Co to wogóle za kolor setów kierowcy? Nie wyglądają na fabryczne więc może tak ma być, ale warto byłoby się zapytać czemu tak to wyglada (torówki?). Prawy dekiel wymieniony. Stary pękł przy wypadku i konieczna była wymiana? Tylna tarcza nie jest fabryczna co sugeruje na ten przebieg albo jej intensywną eksploatację albo wymianę ze względu na jej uszkodzenie. Fabryka powinna przy normalnej jeździe (jak na sportowego litra oczywiscie) wytrzymać spokojnie kilkanaście tys. km.
C
Opis i zdjęcia na nic jak dla mnie nie wskazują. Więcej zdjęć i rozmowa może rzucą nieco światła na tę sztukę. Nie widać nic niepokojącego, ale to tylko zdjęcia.
D
Wisi już dosyć długo (ok.3-4 miesięcy) czemu? Zdjęcia słabe. Nic szczególnego nie widać.