Czesc Koledzy mam pytanie odnosnie napedu który wymieniłem kilka dni temu otóż troche chłasuje trzeszczy, wrzeszczy itd. czy to jest normalne? musi sie dotrzec ? nadmienie tylko ze łańcuch DID zvmx a zebatki sunstar. Z góry dzieki i pozdro.
A smarowales?? lub jest zle naciagniety nie jest rowno z prawej i zlewej strony na kreseczkach tych znacznikach co moze byc kolo wzgledem przedniego pod katem
powiem tak na opakowaniu napisane było ze ma sie poddawac od 2do2,5cm i tak na oko wydaje mi sie ze jest bez pasazera natomisat tak jak mówisz kolego jak siade to sie bardziej napina i ten luz jast mniejszy ale jakis tam jest.
pozatym lancuch ma w jednym miejscu dotykac wahacza (od strony malej zebatki jak zaraz sie zaczyna wahacz)
W punkcie pomiarowym ma byc luz 2-2,5 gora dol (czyli po powiedzmy okolo 1cm gora 1cm dol - )
Motocykl ma stac pionowo przy pomiarze.
Sprawdz zawieszenie tylne i zmierz SAG
cos mi sie nie chce wierzyc zeby serwisowka podawala 2-2,5cm luzu pod obciazeniem kierowcy, z tego jaką serwisowke bym nie patrzyl to w kazdej jest ze ma byc motocykl oparty o stopkę boczną lub na centralne jesli takowa sie znajduje,
az sciagnales serwisowke bo wiedzialem ze glupoty pleciesz, chyba ze mowisz o przygotowaniu motocykla nie wiem do wyscigow na tor pod konkretnego kierowce to nie wiem jak tam sie ustawia ale do normalnej jazdy ustawia sie jak w kazdym innym motocyklu na bocznej stopce i ma byc luz lancucha 2.5-3.5cm luzu. widzisz gdzies w serwisowce napisane ze ma kierowca siąść ? czy tez rozne luzy lancucha do roznej wagi kierowcy?? litości