Dzisiaj jest 06 czerwca 2025, 21:03

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Oceniamy ogłoszenia z internetu - sc57

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR1000RR SC57 2004-2007

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Motocykl:

Re: Oceniamy ogłoszenia z internetu - sc57

Post » 06 kwietnia 2015, 14:04

FanatiC
Ta jest godna uwagi mi się wydaję http://otomoto.pl/honda-cbr-1000rr-sc57 ... 70946.html
Z rr po lifcie nic więcej ciekawego nie widziałem na allegro.

Motocykl: fz6
Rok produkcji: 2006

Post » 06 kwietnia 2015, 16:59

Patrzyłem na to ogłoszenie, do Płocka już mam kawałek żeby obejrzeć, z minusów średnio to malowanie mi się widzi i nie ma żadnych dodatkó, jak np tlumik które są kosztowne. Wygląda przyzwoicie, a co inni myślą o tym egzemplarzu bo żeby tam podjechać chciał bym wiedzieć czy warto.
Dzięki za podesłanie linka.

Motocykl: F4i
Rok produkcji: 2001

Post » 06 kwietnia 2015, 17:31

Moja odpowiedź na ogłoszenie z Płocka: moim zdaniem jest to najlepsze malowanie tego modelu. Dodatki powinny odgrywać drugorzędną rolę, zawsze można przyoszczędzić kasę i dokupić a ważne żeby silnik był w dobrym stanie. Z tego co się dopatrzyłem: lagi nie oryginalne, szyba nieoryginalna, zadupek pewnie malowany bo inne naklejki. Malowany zadupek by mi w ogóle nie przeszkadzał, opony w dobrym stanie są, bardzo ładnie wygląda, cena dobra, jakbym do Płocka nie miał 300km to bym podjechał obejrzeć :D

Post » 06 kwietnia 2015, 17:44

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5214366486

A co o tym egzemplarzu powiecie bo mam niedaleko i mógł bym podjechać, dostałem zdjęcia od gościa na maila to jest uszkodzony plastik prawa strona zakupem,od kładzenia się w zakręty pewnie na torze mocno przytarty element silnika i prawa osłona lata przód. Po opisie wydaje mi się że mógł być mocno eksploatowany

Post » 06 kwietnia 2015, 17:45

Post » 06 kwietnia 2015, 17:48

Z tych zdjęć co są na aukcji wygląda bardzo dobrze. Tylko jest to wersja USA bez takich pierdółek jak HISS, sonda, katalizator, świateł awaryjnych. Ale wygląda elegancko według mnie. Cena raczej też akceptowalna.

Motocykl:

Post » 06 kwietnia 2015, 20:31

szary_21 a po czym stwierdzasz że lagi zmienione?
Mam taką sama cbr, na zdjęciach nie mogę się dopatrzyć żadnych wad, poza zadupkiem.

Ta czarna cała malowana i dodatkowo w macie, nie każdemu sie to podoba.

Awatar użytkownika

Pochwały: 2
Motocykl: sc57a Winning Red
Rok produkcji: 2005

Post » 06 kwietnia 2015, 20:35

z dodatkami to jest jak to się mówi: "dzwon podstawą tuningu", różne gadżety (szczególnie sety, końcówki kiery, lusterka i klamki oraz szyby, kierunki i lampy) montowane są po szlifie akcesoryjne dodatki są często tańsze i łatwiej dostępne niż oryginalne części, dlatego oryginalna sztuka powinna cieszyć bo jest większe prawdopodobieństwo bez wypadkowości

a jak przeczytałem o przytarciu z prawej strony silnika od składania się na torze to prawie spadłem z krzesła :ooo: przecież trzeba by kolan nie mieć żeby kapą przytrzeć w złożeniu, że o setach nie wspomnę

jeśli chodzi o matowo/carbonowo/złotą sztukę to bez zdejmowania owiewek bym się nigdy nie zdecydował - bo jak już pisałem dzwon podstawą tuningu a tu robione jest dokładnie wszytko co trzeba zrobić po szlifie - i dla jasności nie mówię z pełnym przekonaniem, że dzwon był ale prawdopodobieństwo jest duże i jeśli właściciel nie zgodzi się na zdjęcie plastyków to nie ma nawet po co 5km jechać jej oglądać

Post » 06 kwietnia 2015, 21:09

cacy pisze:szary_21 a po czym stwierdzasz że lagi zmienione?
Mam taką sama cbr, na zdjęciach nie mogę się dopatrzyć żadnych wad, poza zadupkiem.

Ta czarna cała malowana i dodatkowo w macie, nie każdemu sie to podoba.

Dokładnie to mi chodziło o przednie zaciski hamulcowe bo powinny być matowe z napisem TOXICO a tutaj są jakby malowane. Z rozpędu napisałem "lagi" wybacz ;)

Post » 06 kwietnia 2015, 21:27

Dzięki Panowie za kolejne podpowiedzi ta z USA ciekawe czy faktycznie od właściciela, a tym torze i składaniu się pomyślałem po opisie jaki jest w ogłoszeniu.
Co do tematu dodatków ja głównie myślę o takich co coś dają, myślę też o wyglądzie, czy na prawdę każda zmiana na migacze led czy inne fajne dodatki jak klamki manetki które uważam że seryjnie są mało fajne muszą oznaczać wymianę po dzwonie... Mam nadzieję że nie, więc testem na to ma być zdjęcie owiewek tylko kto się na to godzi i co po ich zdjęciu?

Post » 06 kwietnia 2015, 22:06

Po zdjęciu owiewek można zobaczyć czy były klejone lub czy są tam nadal przyklejone oryginalne wygłuszenia. Jeśli zauważysz jakieś klejenia lub spawy czyli takie czarne krechy to oznacza że moto raczej nie miało tylko parkingówki. Zdjęcie i założenie z powrotem owiewek to nie taka ciężka sprawa, podejrzewam że średnio wprawionemu specowi zdjęcie i założenie owiewek nie licząc zadupka powinno zająć około godziny :D

Awatar użytkownika

Pochwały: 3
Motocykl: pc25>sc57b>rj11>sc59>?
Rok produkcji: 2012

Post » 06 kwietnia 2015, 22:07

FanatiC pisze:http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5214366486

A co o tym egzemplarzu powiecie bo mam niedaleko i mógł bym podjechać, dostałem zdjęcia od gościa na maila to jest uszkodzony plastik prawa strona zakupem,od kładzenia się w zakręty pewnie na torze mocno przytarty element silnika i prawa osłona lata przód. Po opisie wydaje mi się że mógł być mocno eksploatowany

Dla mnie dziwne tłumaczenie odnośnie przednich tarcz hamulcowych.Skoro to pierwszy właściciel,więc przebieg prawdopodobny,więc jaki był sens przekładać nowiutkie,oryginalne tarcze do torówki,gdzie i tak zostaną zajechane i włożenie jakiś chinoli ? :D
Z tą prawą stroną,to musiał mieć jakiś lekki szlif.
Ja wyebałem przy ok 30km/h i straty miałem podobne.
Poproś o VIN i wbij w google,to może coś Ci wyskoczy.

FanatiC pisze:I jeszcze jeden?

http://otomoto.pl/M4282837.html

Szkoda sobie głowy zawracać,bo to totalna seria i jeszcze "unikatowe" malowanie i później problem przy odsprzedaży.

Tamta z Płocka wydaje się najrozsądniejsza.
Trochę wyplakowana i pług z prawej strony wydaję się malowany,bo jest matowy.
To jakiś handlarzyna,więc ciekawe ile by z ceny zszedł.Do tysiąca jakiś fajny wydeszek byś ogarnął.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne (CBR1000RR SC57)