Dzisiaj jest 13 listopada 2019, 13:52

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL cena dla forumowiczów 10zł info na PW

Kodowanie kluczyka

Problem z kodowaniem kluczyka do sc57b

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR1000RR SC57 2004-2007

Moderatorzy: maciekx, Tytus

 
Posty: 30
Rejestracja: 21 kwietnia 2017, 21:40
Motocykl: 1000rr
Rok produkcji: 2007

Kodowanie kluczyka

Post » 21 kwietnia 2017, 22:13

Witam. Mam problem z kodowaniem kluczyka do Hondy sc57b z 2007. Stosowałem się według instrukcji z http://www.fireblade.pl/programowanie_kluczyka_honda_hiss.php

Całość idzie zgodnie z tym jak jest napisane. Problem jest, gdy wyciągam działający kluczyk i wkładam surowy. Po mrugnięciu minimum 4 razy diodą HISS wyciągam kluczyk działający(przewody są dalej podięte oba) wkładam surowy kluczyk. Po 4 sekundach dopiero zaczyna mrugac dioda HISS, mruga TRZY razy, przerwa z półtora sekundy, mrugnie, przerwa 2 sekundy, mrugnie, i cykl się powtarza. Oczywiście kluczyk nie jest zakodowany i nie pracuje pompka po włączeniu zapłonu

Całość robię na włączonym zapłonie
Kluczyk działający trzymam z dala od tej pętli HISS
Kluczyk surowy był dorabiany
Przewody podłączam do kostki od impulsatora zapłonu do komputera(rozumiem, że sam impulsator zapłonu nie musi być podpięty)

Czy wykonuję coś źle? Gdzie leży błąd? Raczej wyjaśniłem wszystko krok po kroku jak to robię, żebyście mogli mi podać przyczynę :D. Pozdrawiam

 
Posty: 3403
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Re: Kodowanie kluczyka

Post » 22 kwietnia 2017, 12:35

frolik pisze:Witam. Mam problem z kodowaniem kluczyka do Hondy sc57b z 2007. Stosowałem się według instrukcji z http://www.fireblade.pl/programowanie_k ... a_hiss.php

Całość idzie zgodnie z tym jak jest napisane. Problem jest, gdy wyciągam działający kluczyk i wkładam surowy. Po mrugnięciu minimum 4 razy diodą HISS wyciągam kluczyk działający(przewody są dalej podięte oba) wkładam surowy kluczyk. Po 4 sekundach dopiero zaczyna mrugac dioda HISS, mruga TRZY razy, przerwa z półtora sekundy, mrugnie, przerwa 2 sekundy, mrugnie, i cykl się powtarza. Oczywiście kluczyk nie jest zakodowany i nie pracuje pompka po włączeniu zapłonu

Całość robię na włączonym zapłonie
Kluczyk działający trzymam z dala od tej pętli HISS
Kluczyk surowy był dorabiany
Przewody podłączam do kostki od impulsatora zapłonu do komputera(rozumiem, że sam impulsator zapłonu nie musi być podpięty)

Czy wykonuję coś źle? Gdzie leży błąd? Raczej wyjaśniłem wszystko krok po kroku jak to robię, żebyście mogli mi podać przyczynę :D. Pozdrawiam


Gdzieś błąd popełniasz. A czy pestka na 100% jest u Ciebie ??
Oddam nerkę za cbr :)

 
Posty: 30
Rejestracja: 21 kwietnia 2017, 21:40
Motocykl: 1000rr
Rok produkcji: 2007

Re: Kodowanie kluczyka

Post » 09 maja 2017, 23:12

Witam. Sory, że tak późno, ale zapomniałem odpisać. Okazało się, że dorabiający kluczyk chciał mnie zrobić w bambuko i nie dał pestki. Zrobił mi nowy kluczyk z pestką i wszystko działa jak należy :)

 
Posty: 3403
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Re: Kodowanie kluczyka

Post » 10 maja 2017, 05:36

frolik pisze:Witam. Sory, że tak późno, ale zapomniałem odpisać. Okazało się, że dorabiający kluczyk chciał mnie zrobić w bambuko i nie dał pestki. Zrobił mi nowy kluczyk z pestką i wszystko działa jak należy :)

Jakaś pochwała się należy za podpowiedź :) niech działa i służy :p
Oddam nerkę za cbr :)


Wróć do Ogólne (CBR1000RR SC57)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości