» 27 listopada 2010, 23:48
Cziken ,świetnie ,że znasz się na motocyklach ,ale diagnoza życiowych przypadków Ci średnio wychodzi...
Przez ludzi takich jak Ty jakoś średnio mam ochotę pisać tu cokolwiek a tymbardziej tłumaczyć co w moim było nie tak skoro już tak świetnie rozpracowałeś mój przypadek.
Może zostań w warsztacie...
Ale żeby nie było - mój moduł sprawdziłem w sprawnej 929 i efekt był identyczny jak u mnie.. Hiss puszcza pompę paliwa ,nadal nie ma iskry . Po przełożeniu sprawnego kompa wraz z kostką do mnie moto odpaliło...
Co do pecha z kompem to kupiłem komputer z rzekomo odłączonym Hiss-em .Komputer miał wycięte 2 otwory w obudowie.
Na marginesie - kupiłem to poprzez KupTeraz ,natychmiast zapłaciłem i czekałem ponad 1,5tyg na przesyłkę kurierską ,za która zapłaciłem 28zł po czym dostałem paczkę pocztą polską za 12zł i tu już mi coś nie grało... ale mówie ,trudno.
Komputer był owinięty jedynie w jedną warstwę folii bąbelkowej w za małym pudełku...
Po zamontowaniu okazało się ,że komputer nie puszcza pompy paliwa i strasznie się grzeje - nawet na obudowie zauważyłem ,że ma jakiś bąbelek jakby stopiony(było już przed montażem)... (na starym "spalonym" działała) więc ma na 100% hiss-a .
Napisałem do kolesia ,że nie dość ,że oszukał mnie na wysyłce to jeszcze nie działa ,po czym napisał ,że chyba ma klucz do tego i mi dośle... czekałem 2tyg na kluczyk ,nawet po telefonach powiedziałem ,że dopłacę coś extra do tego bo cena była super.
Klucz nie doszedł a sprzedający powiedział ,że jego pracownik wysłał to zwykłym listem bez potwierdzenia i nie ma jak sprawdzić co się z przesyłką stało...
Po kolejnych 2tygodniach i wielu mailach dostałem zwrot pieniędzy... i zostałem bez kompa...
ehhhh