ej... a skad moge wziasc taki zajebiaszczy niebieski kolorek?:) nie powiecie ze brzydki:) mi sie podoba hehehehehe:) mialem to samo u siebie... przewijany 3 razy i nic z tego... wytrzymywal max do 1000km a nawet nie... na necie znalazlem firme ktra sie tym zajmuje tylko elektryka w motocyklach. kupilem za ok 500zl nowy ze sklepu gwarancja 12mies. i smigam bez problemow.nic sie nie dzieje ale aku tez zalozylem nowe i nie chinola.
Mam problem wlasnie z brakiem ladowania i po pomiarach wyszlo mi ze to jednak alternator,jednak ze robilem to pierwszy raz prosze o ocene pomiaru tak na wszelki wypadek.
mierzylem to na naladowanym akumulatorze, wlaczonym silniku( okolo 2500 obrotow) z zapalonymi swiatlami
Pomiary ostro skasztaniłeś,,, delikatnie mowiąc,
1. Musisz odlaczyc kostke od regulatora
2. Mierzyc pomiedzy wybranymi dwoma z trzech zoltych przewodow i sprawdzic wszystkie 3 mozliwe kombinacje pomiedzy nimi, a nie miedzy jednym zoltym i masą....
Jedyne co to miernik dobrze ustawiles....
Dzieki za rade.
zrobilem dodatkowe pomiary. robilem je na zapalonym silniku okolo 3000 obrotow z wlaczonymi swiatlami i bez ale wyniki byly prawie takie same wiec podaje te bez swiatel.
to alternator??
z gory dzieki za odp
niestety wyglada to na uszkodzony alternator, wyniki powinny byc zblizone we wszystkich kombinacjach, u ciebie jeden ucieka, a pozostale i tak sa raczej za niskie. zdejmij pokrywe alternatora i luknij jak wyglada, pewnie zobaczysz upalone zwoje na kilku cewkach.
Wystarczy jak moo przechylisz na prawą stronę, wtedy nie będziesz musiał spuszczać oleju. Jeżeli będziesz odkręcał dekiel na stojaku, musisz spuścić cały olej. Nie zapomnij o nowej uszczelce pod dekiel.
Też miałem do czynienia z forumowiczem misiopajur. Totalna amatorszczyzna . Malował mi zadupek od gixa. Umawialiśmy się na malowanie całego elementu lecz z jednej strony zostały mi oryginalne naklejki a z drugiej strony wzór wymalował i całość pokrył lakierem . Oprócz tego niedociągnięcia i zupełnie inny odcień koloru, mimo tego iż podałem kod bazy pasującej idealnie. Żenada, nie polecam nikomu . Posiadam dokładne zdjęcia wykonanej fuszerki