Dzisiaj jest 12 grudnia 2019, 00:04

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL cena dla forumowiczów 10zł info na PW

Przerywacz Led 929

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR929RR SC44 2000-2001

Moderatorzy: maciekx, Tytus

 
Posty: 3403
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Przerywacz Led 929

Post » 18 kwietnia 2011, 21:13

Siema mam taki problem w tym temacie jestem zielony kupilem kierunkowskazy led do przodu i do tylu doradzcie mi jaki mam przerywacz kupic i jak to z czym podlaczyc nie chce tego uszkodzic na dzien dobry i zeby mi to chodzilo jak nalezy.Pozdro
Oddam nerkę za cbr :)

 
Posty: 106
Rejestracja: 29 września 2009, 23:33
Lokalizacja: cz-wa
Pochwały: 1
Motocykl: feniks2 - VFRstreet
Rok produkcji: 1993

Post » 18 kwietnia 2011, 21:52

ja kupiłem ten wspominany na forum przerywacz z Larssona .Koszt chyba 29 zł
Było wielkie zdziwko jak przyszedl i sie okazało że jest dwu-pinowy,a oryginał jest trzy-pinowy.Zdziwko było jednak jeszcze wieksze jak po podpięciu okazało sie że wszystko działa cacy :brawo: .Krótko mówiąc na tym elektronicznym do LED-ów brak jest pinu masy .A masę kierunki i tak dostają osobno wiec luz
Kupiłem coś takiego
przerywacz

 
Posty: 3403
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post » 18 kwietnia 2011, 22:06

to jest dokladnie traki sam ?? pytam sie zeby lipy nie bylo i sprawne na 100%
http://moto.allegro.pl/przerywacz-kieru ... 89520.html
Oddam nerkę za cbr :)

 
Posty: 106
Rejestracja: 29 września 2009, 23:33
Lokalizacja: cz-wa
Pochwały: 1
Motocykl: feniks2 - VFRstreet
Rok produkcji: 1993

Post » 18 kwietnia 2011, 22:29

wiertło, wygląda na to że to ten sam

 
Posty: 3403
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post » 18 kwietnia 2011, 22:44

Dziekuje Kupilem juz numer katalogu sie zgadza i opis tez powinno lazic jak piszesz :D

[ Dodano: Sro Kwi 20, 2011 10:22 pm ]
[quote="gajdar"
Dziekuje !!!! Dziala jak powinno !!!! :dance: :D
Oddam nerkę za cbr :)

Awatar użytkownika
 
Posty: 24
Rejestracja: 28 stycznia 2011, 22:24
Lokalizacja: Wałcz
Motocykl: cbr 929
Rok produkcji: 2000

Post » 09 czerwca 2011, 17:10

Witam
Kolego ja też kupiłem taki przerywacz, możesz mi podpowiedzieć który kabel jest od masy? Na razie robiłem podłączenie próbne ale coś nie działa. Czy muszę mieć podłączone 2kierunki led na stronie żeby działały? No i apropo masy, kierunki nie mają swojej masy no bo jak są przykręcane do plastiku...
Będę wdzieczny za rady.
Pozdro

 
Posty: 3403
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post » 09 czerwca 2011, 18:22

hmmja mam wszystkie 4 led kupilem przerywacz pod piolem mi dziala jak nalezy
Oddam nerkę za cbr :)

Awatar użytkownika
 
Posty: 24
Rejestracja: 28 stycznia 2011, 22:24
Lokalizacja: Wałcz
Motocykl: cbr 929
Rok produkcji: 2000

Post » 09 czerwca 2011, 21:40

Spróbuje podpiąć wszystkie 4 i zobaczymy wtedy.Już znalazłem kabel masowy także są 2opcje podpięcie przerywacza.
Dam jeszcze znać jak mi poszło...

 
Posty: 3403
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post » 09 czerwca 2011, 21:48

jezeli kupiles taki sam przerywacz jak ja mam i kolega to musi to dzialac na 4 ledy i jeszcze jak masz ten sam model motocykla

[ Dodano: Czw Cze 09, 2011 9:51 pm ]
ja masy nie szukalem kupilem 4 ledy po lutowalem na zwyklym przerywczu zeby tylko dzialaly kupilem na allegro przerywacz wpiolem i chodzi jak nalezy pez zadnego przerabiania kabinowania itp
Oddam nerkę za cbr :)

 
Posty: 11
Rejestracja: 11 marca 2011, 14:35
Lokalizacja: białystok
Motocykl: honda fireblade 929rr
Rok produkcji: 2000

Post » 15 czerwca 2011, 22:20

tak tylko podpowiem ze przerywacz znajduje sie tak jakby pomiedzy przednia szyba a zegarami a zeby go wyjac wystarczy odkrecic przednia szyba i go zobaczysz a do pinow to bedziesz mial 3 a tylko 2 przewody czerwony i czarny wiec sie na pewno nie pomylisz z podlaczeniem zamiennika bo w 99% tez sa tak samo ozanczone. pozdro

 
Posty: 9
Rejestracja: 20 lipca 2011, 01:14
Lokalizacja: Świebodzi
Motocykl: CBR 929
Rok produkcji: 2001

Post » 20 lipca 2011, 01:15

Hej,

Sory, że odkopuje temat, ale możecie mi udzielić informacji czy wersje z HISSem miały przerywacz 2pinowy a wersje bez Hissa 3-pinowy ?

 
Posty: 3403
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post » 20 lipca 2011, 14:43

Siema ja mam Hissa i ma 3-piny. A przerywacz do led ma 2-piny podlaczylem i dziala
Oddam nerkę za cbr :)

Następna

Wróć do Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości