Witam wszystkim jestem tu nowym uzytkownikiem i mam nadzieje ze ktos mi pomoze odnosnie mojego bladego mianowicie są 2 problemy pierwszy to rozrząd na ciepłym silniku(na zimnym chodzi super) od 3 tys obrotow zaczyna cos brzeczec i teraz pytanie co moze byc do wymiany: napinacz, łanczuszek czy obie te czesci...?dodam jeszcze ze(przy chamowaniu silnikiem najmocniej slychac na 3-5 tysobr).moim zdaniem wynika to za sprawa napinacza ale moze ktos miał juz taki przypadek badz jakis fachowiec wypowie sie na ten temat. a i jeszcze kwestia przbiegu poniewaz moto bylo sporowadzone i mial uszkodzony licznik wiec niewiadomo ile przebiegu oleju nie bierze na zimnym silniku nie dymi .
Drugi powod to wyskakująca dwojka od 3 tys obrotow w sumie juz zamowilem cala skrzynie tylko teraz jak by ktos mi mogl powiedziec ile za takie cos wołają srednio?
a co do przebiegu to ok 50 tyś trzeba nakręcić żeby łańcuszek dał znać o sobie, w moim moto było ok 47 tyś.

).Na początku stuki dobiegały z lewej strony silnika (nie wiem czy tam gdzies znajduje sie wspomniany we wczesniejszych postach łańcuszek od pompy olejowej) lecz lecz po tygodniu słuchac również po prawej stronie). Obstawiam że moze być to sam napinacz albo oba elementy rozrządu, na szczeście zamierzam podmienic napinacz od kolegi aby zobaczyc czy stuki znikną i czy moze być łałcuch od pompy olejowej. Czy ktos orientuje sie ile kosztuje nowy łńcuch rozrządu jego napinacz oraz łańcuszek od pompy olejowej ?? Odnosze również wrażenie ze przy schodzeniu z obrotów dobiega stukanie z silnika, ale 3 dni temu przerobiłem wydech na przeletowy i cięzko co kolwiek usłyszeć;p Za pomoc z góry dziekuje
Dodam ze motor b. czesto jeździ z kołem wycelowanym w niebo.