Dzieki wielkie manuale czy tez rysunki techniczne tak przestudiowalem ze szok ale dalej jestem usyfakcjonowany bo niby wiazka z 929 a 954 z USA niczym sie nie rozni dzis jak dzwonilem do Szazy mowil ze zmieni tylko conwektory modulowe , i zobaczy czy bedzie ok bo posiadam wiazke prawie cala nie mam tylko polaczenia lampy ale to przelecipo kablach czekam na inne wypowiedzi ( wtryski po porownaniu sa te same ) fakt faktem mapa jest inna ale jak inny znajomy mechanik z GP RACER Krzysztof Kornas jak dzwonilem do niego mowil ze robil przekladke silnika z 929 do 954 nie zmieniajac wizki dlawilo ja przy wysokich obrotach ale zmienili na przelotowy wydech i juz normalnie chodzla z reszta zobaczymy do soboty mam miec Blada zrobionego wiec bede wiedzial jak nie to czeka mnie naprawa modulu
[ Dodano: Sob Lip 28, 2012 12:15 am ]Witam ponownie po paru nieudanych trudach i długim oczekiwaniu Blady jest już zrobiony tzn nie przekładałem wiązki 954 do 929 bo jednak nie pasowała różniła się chodź obie pochodziły z amerykańca dlatego z Szaza zrobiliśmy motyw inny do amerykańca wpakowaliśmy wiązkę z 929 europejczyka z Hissem i modułem , motocykl w końcu odpalił jeździ ale nawiązał się nam inny problem w przełącznikach z prawej strony przy rol-gazie amerykaniec posiadał kostkę 7 pinową a europejczyk 5 pinową Szaza to tak poskładał ,zmienił kostkę ze teraz jest 5 pinowa ,że Fajer zaczął dawać oznaki życia tzn odpalił i już chodzi jeździ śmiga ,ale mam inny problem moja kochanka nie posiada świateł nie ma ani postojówki ani długich ,a o stopie to nie wspomnę jedynie co to tylko kierunkowskazy działają ( no oprócz tylnego lewego ale wnioskuje ze poszła żaróweczka ) i mam pewna prośbę czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć czy pomoc coś z tym fantem zrobić (może ktoś to przerabiał i wie jak się z tym uporać ) mam 2 schematy elektryczne i zacząłem je jeszcze raz dogłębnie studiować ... Bardzo proszę o pomoc bo wracam jutro do domku i zarywam nockę by się z tym uporać