To i ja odpowiem, może się przyda
Swój wyświetlacz kupiłem od kolegi z tego forum o niku
daniond. Jego wygląd i zasada działania są identyczne z tymi firmy Datatool, ale jednak taniej

Zapłaciłem z przesyłką coś w granicach 150 zł, ale to chyba kwestia indywidualnego dogadania. Wychodzi taniej od Datatoola o jakieś 60-70 zł (doliczając przesyłkę z allegro), niektórzy mogą powiedzieć że już tyle warto dołożyć i mieć sprzęt firmowy.. ale nie ma sensu bo one naprawdę niczym się nie różnią... Wielkość chyba taka sama, kalibracja tak samo łatwa, czujnik zmierzchu jest.. a dodatkowo u
danionda można zamówić ten wyświetlacz z shiftlightem, ale ja nie odczuwałem takiej potrzeby.
http://www.youtube.com/watch?v=PQNjBe8f_JY
Filmik przedstawia kalibrację na stojaku centralnym, pod koniec widać że wyświetlacz świruje ale to tylko ze względu na zbyt małe obroty i prędkość (normalnie nie jeździ się przecież na 2 czy 3 tysiącach obrótów na 5-ce czy 6-ce

). Po kalibracji wyjechałem na drogę i okazało się, że sprzęt działa bez zarzutu, jedynie przy zamulającej jeździe na 6-ce, wyświetlacz wskazywał raz 5, raz 6. Skalibrowałem go więc ponownie, ale już na kołach z prędkościami takimi, z jakimi się normalnie jeździ na danych biegach i od tamtej pory nie pomylił się już ani razu. Działa świetnie i mi osobiście bardzo się przydaje, skończyło się szukanie 7-mki i czasem niepotrzebne redukcje.
Jakby ktoś miał jakieś pytania, walcie śmiało. Do wyświetlacza jest dołączona instrukcja montażu, w której nawet bezbłędnie są podane kolory kabli pod które trzeba się wpiąć (wszystkie wpina się w wiązkę biegnącą do zegarów, nie ma potrzeby przeciągania kabli przez połowę motocykla), także zdejmowanie czachy trwa chyba dłużej, niż sam montaż