Dzisiaj jest 08 czerwca 2025, 01:03

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Oryginalne części Honda, ceny, sklep internetowy

Opisz warsztaty i salony w swojej okolicy, zapytaj o te, których nie znasz.

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Motocykl: CBR1000RR
Rok produkcji: 2006

Post » 07 marca 2009, 14:08

Przejrzalem stronke, moje spostrzezenia, ktore moze jej autor wezmie sobie do serca, bo pomysl na biznes fajny, ale zrealizowany w takiej formie jak zaprezentowana wyglada gownianie.

- Jak ripujesz komus bazy to chociaz wez posortuj alfabetycznie dla niepoznaki :) Rozbawilo mnie jak wlazlem na liste fishek i widze na liscie kategorii: "Wydech, Miska Oleju, Pedal, Chlodnica, Tylny zacisk hamulcowy" - kolejnosc z dupy. Ale kiedy sobie przypomne "Muffler, Oil Pan, Pedal, Radiator, Rear Brake Caliper" to wszystko jest jasne :) Baza czesci z tej strony to w calosci rip z amerykanskich strony tego typu. Stary, nie wiem czy wiesz, ale za taka baze normalnie sie placi, nie malo i najczesciej co roku zeby miec prawo do updatow :)

- Na stronie brak informacji o NIPie, REGONie, brak jest jakichkolwiek danych adresowych firmy, smierdzi na kilometr.

- Trzecia rzecz - znaj ceny w ASO, niektore rzeczy ze stronki sa drozsze niz w autoryzowanym serwisie :) Np. chlodnica do bladego 2006: u ciebie 3376, w ASO: 3000, z USA ( z clem, VATem, UPSem, USD po 3.7 ): 2600 zl. I tak dalej. Pierwsza lepsza strona z googla ktora sie pojawia po wpisaniu "Honda Motorcycle OEM Parts" ma lepsze ceny :)

Ale to wszystko wyzej jeszcze nie jest grzech, moze ktos poprostu chce u ciebie kupic i przeplacic kilka stow na nowej chlodniczy czy czymkolwiek. Ma do tego prawo i na tym polega kapitalizm.

Ale stary, to nie sa czesci do naszych europejskich motocykli. Wiekszosc bedzie podobna ale sa roznice, w plastykach, w kierunkach, w lusterkach, w lampach, w ukladzie wydechowym i bog wie w czym jeszcze. Ciekaw jestem co bys powiedzial klientowi ktory by przyszedl ze zwrotem bo czesc nie pasuje ;)

Np. lampa przednia do bladego 2006 wedlug ciebie:
33100-MEL-A21

Gowno prawda ! Wersja europejska ma oznaczenie:
33100-MEL-D21

Rozni sie budowa reflektorow i o ile pamietam, to jeszcze zarowkami.

Podobnie owiewki, oznaczenia tam zaprezentowane dotycza malowan ze stanow a nie z europy. Cześć pasuje, ale nie wszystkie. Pozatym brak jakiegokolwiek info o kolorach kupowanych części ( nie chodzi tylko o owiewki, ale np dekle, felgi ), itd...

Podsumowujac, zawsze fajnie, ze ktos sie za to zabral, moze kiedys doczekamy sie strony, ktora bedzie realnie sprzedawac czesci a nie tylko zajmowac sie resellingiem, na zripowanej bazie, po kosmicznych cenach.

Pozdrawiam,
Dex

Motocykl: CBR 900RR sc 28
Rok produkcji: 1994

Post » 08 marca 2009, 00:58

A tam gówno prawda. Ja już jestem po zakupach i nie miałem żadnych problemów .

Nie ma dokładnego adresu firmy??? Totalny bulszit - taki jesteś dokładny z numerami części euro a stany a nie umiesz znaleźć adresu firmy :lol: :roll: .

Kolory części (owiewki , koła itd) a od czego jest telefon wystarczy kilka minut i wszystko wiesz co i jak :P .

Poza tym szczerze sie przyznać kto kupuje nówkę licznik czy inną część z górnej półki do nawet nowego moto?? Przecież jest rynek części zamiennych i nie ma najmniejszego problemu ze znalezieniem używki w idealnym stanie .
Jak macie dostęp do innego importera części do moto który daje niższe ceny to po kiego hu... tak narzekacie na ceny w tym sklepie internetowym ???

Ja tam miło wspominam zakupy i nie narzekam jak stara baba hehehehe. pozdro bez ciśnień

Awatar użytkownika

Motocykl: HONDA FIREBLADE SC33-98R
Rok produkcji: 0

Post » 08 marca 2009, 01:02

kacza jak tam kombik sie spisuje??
pozdrawiam Tomek

Motocykl: CBR 900RR sc 28
Rok produkcji: 1994

Post » 08 marca 2009, 01:05

Na wymiar git ale nie miałem okazji jeszcze śmigać . Czekam na zakucie łańcucha i synchro gaźników z czyszczeniem i kilka drobnych poprawek przed sezonem . Już nie długo będzie ciepło heheheheh :twisted:

Awatar użytkownika

Pochwały: 2
Motocykl: FRANEK

Post » 08 marca 2009, 09:25

Luki213 pisze:Beti a u Ciebie w sklepiku ile by taki kosztował??

37760-MT2-003

u mnie w SKLEPIKU 230 :P
Franek mój to jest to, kocham go!

Awatar użytkownika

Pochwały: 1
Motocykl: gazela, SC33 :)

Post » 20 września 2009, 21:17

Czy ktoś wie, czemu dwa-koła nie działa, czy to tylko chwilowe?

Awatar użytkownika

Motocykl: Honda CBR 1000RR SC59

Post » 22 września 2009, 09:09

wuja pisze:Czy ktoś wie, czemu dwa-koła nie działa, czy to tylko chwilowe?

Z miesiąc temu pytałem o cenę części, bo u Beti nie ma specyfików na USA, ale niestety gość się nie odzywa. Także ściągnę bezpośrednio z USA.

Awatar użytkownika

Motocykl: gazela, SC33 :)

Post » 22 września 2009, 09:50

Ja pytałem i się odezwali także spoko ale jeszcze BEti musi mi odpowiedzieć to wybiorę tańszą ofertę :)

Awatar użytkownika

Pochwały: 2
Motocykl: GSXR1000 K8
Rok produkcji: 2008

Post » 18 listopada 2009, 22:23

Chciałem w ostatnich dniach cos sprawdzić na www.dwa-kola.pl a tu taki zonk że kieruje na http://www.sklep.motorista.pl/
Wiec chyba poprzedni właściciel sprzedał, zrzekł się itp. na korzyść Motoristy.
Co ciekawe opcja propozycji cen zniknęła oraz ceny stały się bardziej *** niż były.

Szkoda, kilka razy kupowałem u poprzedniego właściciela i zawsze udawało się coś wytargować.
:506:

Poprzednia

Wróć do Warsztaty, salony