- Jak ripujesz komus bazy to chociaz wez posortuj alfabetycznie dla niepoznaki
Rozbawilo mnie jak wlazlem na liste fishek i widze na liscie kategorii: "Wydech, Miska Oleju, Pedal, Chlodnica, Tylny zacisk hamulcowy" - kolejnosc z dupy. Ale kiedy sobie przypomne "Muffler, Oil Pan, Pedal, Radiator, Rear Brake Caliper" to wszystko jest jasne
Baza czesci z tej strony to w calosci rip z amerykanskich strony tego typu. Stary, nie wiem czy wiesz, ale za taka baze normalnie sie placi, nie malo i najczesciej co roku zeby miec prawo do updatow
- Na stronie brak informacji o NIPie, REGONie, brak jest jakichkolwiek danych adresowych firmy, smierdzi na kilometr.
- Trzecia rzecz - znaj ceny w ASO, niektore rzeczy ze stronki sa drozsze niz w autoryzowanym serwisie
Np. chlodnica do bladego 2006: u ciebie 3376, w ASO: 3000, z USA ( z clem, VATem, UPSem, USD po 3.7 ): 2600 zl. I tak dalej. Pierwsza lepsza strona z googla ktora sie pojawia po wpisaniu "Honda Motorcycle OEM Parts" ma lepsze ceny
Ale to wszystko wyzej jeszcze nie jest grzech, moze ktos poprostu chce u ciebie kupic i przeplacic kilka stow na nowej chlodniczy czy czymkolwiek. Ma do tego prawo i na tym polega kapitalizm.
Ale stary, to nie sa czesci do naszych europejskich motocykli. Wiekszosc bedzie podobna ale sa roznice, w plastykach, w kierunkach, w lusterkach, w lampach, w ukladzie wydechowym i bog wie w czym jeszcze. Ciekaw jestem co bys powiedzial klientowi ktory by przyszedl ze zwrotem bo czesc nie pasuje
Np. lampa przednia do bladego 2006 wedlug ciebie:
33100-MEL-A21
Gowno prawda ! Wersja europejska ma oznaczenie:
33100-MEL-D21
Rozni sie budowa reflektorow i o ile pamietam, to jeszcze zarowkami.
Podobnie owiewki, oznaczenia tam zaprezentowane dotycza malowan ze stanow a nie z europy. Cześć pasuje, ale nie wszystkie. Pozatym brak jakiegokolwiek info o kolorach kupowanych części ( nie chodzi tylko o owiewki, ale np dekle, felgi ), itd...
Podsumowujac, zawsze fajnie, ze ktos sie za to zabral, moze kiedys doczekamy sie strony, ktora bedzie realnie sprzedawac czesci a nie tylko zajmowac sie resellingiem, na zripowanej bazie, po kosmicznych cenach.
Pozdrawiam,
Dex
:roll: .
.