Czasem ludzie po prostu zdejmują te lepsze gadżety bo wolą je sprzedać osobno i więcej zarobić. Bo w PL w większości wypadków ludzie chcą kupić maszynę jak najtaniej i wtedy sprzedający mówi OK ale zabieram to czy tamto. A co do tego konkretnego egzemplarza to według mnie brak amora skrętu to najmniejszy problem

Z tego co ja widzę to maszyna europejska (brak tabliczki znamionowej na ramie z lewej strony) a plastiki z modelu USA, ogólnie na fotkach prawie nic nie widać. Moto niby takie dofinansowane ale gdzie ?? Tarcze raczej chińskie bo gdyby było inaczej gość podał by producenta tak samo jak przewody w oplocie nie wiadomo czy nie są kupione na metry i składane we własnym garażu zaciskane na imadle. Wydech two brothers niby firma zajefajna ale jeszcze nie widziałem wydechu tej firmy w takiej formie bo oni mają tak jak akrap wydechy dedykowane więc ten to pewnie przeszczep i jak dla mnie strasznie oszpeca tą 954. Ostatnia sprawa gość pisze o serwisie i wymianach rok temu ale ani słowa co zostało wlane co wymienione jakich firm części wstawione. Jak dla mnie cena bardzo wygórowana a nie zawsze wysokość ceny jest adekwatna do stanu maszyny !!!
[ Dodano: Wto Lut 28, 2012 11:00 pm ]Yarson 954 pisze:albo, samobójca, no chyba ze w jego okolicy same dobre drogi:)
Ja latałem na 954 3 lata bez amora i ani razu nie odczułem jego braku, fakt nie latałem jak wariat bo nie każdy musi zaraz zapier..alać tylko dla tego, że kupił sporta.
[ Dodano: Sro Lut 29, 2012 12:23 am ]aaa mi się jeszcze przypomniało co do tego moto, przebieg 18 tyś. no kur..wa !!!