Jazda jest bardziej sportowo-turystyczna, także i taka opona wystarczy. Nie zawitam na torze, ani nie w głowie mi na razie robienie winklów z jakąś niebotyczną prędkością
Każda nowa opona ma inną ilość bieżnika. Ten pomiar wziąłem z testu opon z 2012 robiony przez Motocykl.
Ja miałem założony komplet nowych opon Conti Force wprawdzie do Yamahy Fazer ale nic złego nie mogę o nich powiedzieć. Tylna opona wytrzymała 12 tyś km więc chyba całkiem sporo
Kumpel jeździł na Shinko Suzuki GS 500 i nawet to moto potrafiło na nich 'pływać' w zakrętach. Wiec ogólnie szkoda życia
To było 5 lat temu - może przez ten czas coś się zmieniło w technologii produkcji. Ale myślę, że do sportowego moto warto dołożyć te 200zł na oponkę ; )
Mam pytanie co do rozmiaru opony z przodu w 929. Oryginalny rozmiar to 120/70/17, znajomy na takie na zbyciu tyle że szerokość 125. Czy będzie duża różnica w prowadzeniu (obawiam się że będzie ciężej chodzić kierownica, większe spalanie i dołki/koleiny bardziej odczuwalne)? No i czy zmieści się między amory?